Beste citaten over dankbaarheid op pinterest. Boekje liefde vol gedichten citaten en korte verhalen. Best images about nederlandse citaten on pinterest. Paulo coelho citaten quote tranen zijn woorden die moeten. Beste ideeën over citaten uit liedjes op pinterest. Beste opbeurende citaten op pinterest cs lewis. Mooie spreuk achter elke traan van verdriet schuilt. Bijbelse spreuken en gezegden oy belbin. Magie spreuken quotes of the day. Spreuk ja ik ben een sterk persoon maar hét. Beste inspirerende citaten op pinterest. Meer dan motiverende citaten op pinterest. Lao tse citaten quotes spreuken uitspraken en. Meer dan bloem citaten op pinterest levensmotto. Confucius fouten hebben en ze niet verbeteren dàt is pas.

Meer dan beste vriendschap citaten op pinterest. Beste ideeën over citaten succes op pinterest. Mooie woorden zijn niet altijd waar en ware. Beste ideeën over ik mis je op pinterest citaten. Korte geschiedenis van de mensheid in bundeskunsthalle. Citaten en wijze woorden uit de islam het leven is als. Citaten versjes plazilla. Beste opbeurende citaten op pinterest cs lewis. Spirituele spreuken boeddha wijsheden en boeddhistische. Dennis strooband strbnd quotes citaten spreuken. Beste sport inspirerende citaten op pinterest. Beste ideeën over worden citaten op pinterest. Meer dan vuur citaten op pinterest. Beste opbeurende citaten op pinterest cs lewis. Citaten victor hugo.

W.D. Howarth signaleert dat "at certain periods playwrights themselves, the educated part of their audience and the most influential of their critics have shown [?] their insistence on the social reference of comic drama [?]." (17) In dergelijke periodes werd pure klucht niet op prijs gesteld.

De keuze voor een citaat of een parafrase hangt af van de soort tekst die je schrijft en de functie die de te citeren of te parafraseren bronpassage heeft binnen je tekst. Er bestaan geen vaste richtlijnen die bepalen hoeveel tekst je letterlijk mag of kan overnemen uit andermans werk. Wel een paar globale overwegingen en vuistregels:

Behalve woorden kunnen ook andere uitingen citaat genoemd worden, bijvoorbeeld muziek. Het nummer All You Need Is Love van The Beatles bevat twee citaten: het lied heeft geen eigen intro, maar begint met een citaat uit de Marseillaise. In de fade-out aan het slot zingt John Lennon een regel uit de hit She Loves You van de groep. Ook een schilderij dat op een ander schilderij te zien is, kan als zodanig omschreven worden. Zo citeert August Jernberg De Nachtwacht op zijn schilderij dat de bezoekers voor De Nachtwacht in het Trippenhuis voorstelt. Filmshots kunnen een citaat uit een andere film zijn, in welk geval het citaat de functie van een allusie heeft.

Bij citaten van zinsdelen dient de eigen tekst zo worden geschreven dat het citaat er naadloos in opgenomen is. Wanneer dat niet helemaal lukt zonder bijvoorbeeld een werkwoord uit het citaat te verplaatsen of in een andere tijd te zetten, dan dient deze bewerking te worden gemarkeerd door het woord tussen vierkante haakjes te zetten, bijvoorbeeld: De verteller van de Max Havelaar was makelaar in koffie, en [woonde] op de Lauriergracht, No. 37.