De beste citaten uit meest gelezen boeken ter wereld. Beste afbeeldingen van johann wolfgang von goethe. Inzicht kracht ligt er niet in dat wij nooit vallen maar. De nieuwste boeken bol. Bol gedachten uit een cursus in wonderen onbekend. Uit je hard mooie teksten en uitspraken pinterest. Beste ideeën over citaten lezen op pinterest. Woorden van belofte citaten uit de bijbel met prachtige. Beste ideeën over citaten lezen op pinterest. Beste moeder citaten op pinterest dochter en. Citaten uit phileine zegt sorry boekwinkeltjes boeken. Snollebollekes boeken huren bekendeartiesten. Engelse teksten quotes of the day. Citaten waters boeken neuken quote van de week. Mooiste quotes over boeken van tekstbureau.

Citaten uit de romantiek “ik verwijder zwart van is met. Bol vriendschap boeken. Levenslessen uit de bekende boeken van roald dahl famme. Citaten uit phileine zegt sorry boekwinkeltjes boeken. Citaten van bekende sporters bulge alan ilagan op welke. Gen over boeken teksten en citaten uit mijn schrift. Bajo la luna quotes to live by pinterest palabras de. Citaten uit phileine zegt sorry boekwinkeltjes boeken. Citaten over loslaten. Top klassieke kinderboeken boeken. Oorlogsdomein lot met boeken uit de bekende serie van. Beste ideeën over citaten lezen alleen op. Jeugdsentiment boeken i heart books. Bol citaten van bekende christenen nvt. Prijatnogo appetita smakelijke recepten met citaten uit.

Bij citaten van zinsdelen dient de eigen tekst zo worden geschreven dat het citaat er naadloos in opgenomen is. Wanneer dat niet helemaal lukt zonder bijvoorbeeld een werkwoord uit het citaat te verplaatsen of in een andere tijd te zetten, dan dient deze bewerking te worden gemarkeerd door het woord tussen vierkante haakjes te zetten, bijvoorbeeld: De verteller van de Max Havelaar was makelaar in koffie, en [woonde] op de Lauriergracht, No. 37.

De opvattingen over de maatschappelijke functie van toneel zijn altijd aan sterke veranderingen onderhevig geweest. Zo is er door de eeuwen heen erg verschillend gedacht over de vraag of aan komisch toneel, naast een lachwekkende, ook een belerende functie moet worden toegeschreven. (Mak 10, Howarth 17, Knight 36)

Een beroemd vermeend citaat van koningin Beatrix is De leugen regeert. Deze uitspraak zou zij gedaan hebben op een bijeenkomst ter gelegenheid van het 40-jarig bestaan van het Nederlands Genootschap van Hoofdredacteuren. Het is echter niet zeker of zij deze uitspraak daadwerkelijk gedaan heeft, omdat er een verbod heerst op het citeren van het Nederlands staatshoofd. In maart 2004 stelde de politieke partij GroenLinks dat dit verbod moet worden afgeschaft. Het gaat dan bijvoorbeeld om het citeren van de koningin tijdens gesprekken met de pers tijdens staatsbezoeken. Meereizende journalisten mogen de antwoorden niet citeren, maar wel aan de vorstin toeschrijven. De journalist is dan verantwoordelijk voor de weergave.

Een citaat is een nauwkeurige aanhaling en dat betekent dat ook de eventuele (zet)fouten meegeciteerd worden. Eventueel kan aan het citaat de vermelding sic (Latijn voor zo staat het er worden toegevoegd om aan te geven dat de fout in de brontekst staat en niet van de aanhaler zelf is, bijvoorbeeld: volgens Oversteegen is het thema van de roman de onkenbaaheid (sic) van de werkelijkheid.