Spreuk citaat nederlands teksten spreuken citaten. Bij opa en oma tekst projecten om te proberen. Afbeeldingsresultaat voor oma worden letters quotes. Voor de liefste oma die er is mijn mama silhouette t. Beste ideeën over kleinkinderen op pinterest. Citaten oma lieve teksten huwelijk paulaclaudiakeren site. Beste ideeën over oma gezegden op pinterest. Opa en oma tekst moederdag beautiful words quotes. Regel s bij opa en oma mooie teksten pinterest. Fabulous mijn kleinkind gedicht cq belbin. Citaten oma lieve teksten huwelijk paulaclaudiakeren site. Gedicht voor oma kit wofosogo. Beste ideeën over bruiloft gedichten op pinterest. Voor oma mama pinterest teksten spreuken en gedichten. Citaten oma lieve teksten huwelijk paulaclaudiakeren site.

Missen quotes pinterest teksten gedichten en spreuken. Bij opa en oma teksten pinterest. Bij opa en oma iezieart muurteksten pinterest. Citaten oma lieve teksten huwelijk paulaclaudiakeren site. Oma en opa quotes pinterest. Voor mijn prachtige zoon borden pinterest teksten. Spreuk citaat nederlands teksten spreuken citaten. Tekstboord bij opa en oma knutsels pinterest teksten. Beroemd moeder zoon quotes qu belbin. Beste ideeën over zwangerschap citaten op pinterest. Regels bij opa en oma grootouders quote plaatsen om. Citaten oma lieve teksten huwelijk paulaclaudiakeren site. Beste ideeën over ware liefde gedichten op pinterest. Opa fickt die oma. Beste ideeën over kind verlies op pinterest.

Het citaatrecht is een uitzondering op de bescherming die auteurs door auteursrecht wordt geboden. Het staat het citeren uit beschermde werken toe wanneer aan een aantal voorwaarden zoals bronvermelding wordt voldaan. Het citaatrecht is vergelijkbaar met, maar niet identiek aan, het Amerikaanse fair use-beginsel. Het citaatrecht is vrij beperkt, beperkter dan fair use in ieder geval.

Een citaat is een nauwkeurige aanhaling en dat betekent dat ook de eventuele (zet)fouten meegeciteerd worden. Eventueel kan aan het citaat de vermelding sic (Latijn voor zo staat het er worden toegevoegd om aan te geven dat de fout in de brontekst staat en niet van de aanhaler zelf is, bijvoorbeeld: volgens Oversteegen is het thema van de roman de onkenbaaheid (sic) van de werkelijkheid.

Behalve woorden kunnen ook andere uitingen citaat genoemd worden, bijvoorbeeld muziek. Het nummer All You Need Is Love van The Beatles bevat twee citaten: het lied heeft geen eigen intro, maar begint met een citaat uit de Marseillaise. In de fade-out aan het slot zingt John Lennon een regel uit de hit She Loves You van de groep. Ook een schilderij dat op een ander schilderij te zien is, kan als zodanig omschreven worden. Zo citeert August Jernberg De Nachtwacht op zijn schilderij dat de bezoekers voor De Nachtwacht in het Trippenhuis voorstelt. Filmshots kunnen een citaat uit een andere film zijn, in welk geval het citaat de functie van een allusie heeft.

W.D. Howarth signaleert dat "at certain periods playwrights themselves, the educated part of their audience and the most influential of their critics have shown [?] their insistence on the social reference of comic drama [?]." (17) In dergelijke periodes werd pure klucht niet op prijs gesteld.