Bekende citaten steve jobs what can teach. Het portret van shakespeare met toespraakbellen en sociale. Citaten van of quotes albert einstein gevleugelde. Afbeeldingsresultaat voor uitspraken nederlands. Citaten van bekende sporters bulge alan ilagan op welke. Bekende citaten shakespeare beste ideeën over huwelijks. Citaten van bekende personen quotes bram moszkowicz. Citaten van bekende personen quotes bram moszkowicz. Karrewiet shakespeare is al jaar dood ketnet. Beste ideeën over beroemde citaten op pinterest mark. William shakespeare citaten aforismen citeert de grote. Citaten van bekende sporters bulge alan ilagan op welke. Citaten van bekende sporters bulge alan ilagan op welke. Citaten van bekende sporters bulge alan ilagan op welke. Het geboortehuis van shakespeare in stratford upon avon.

Bol beroemde quotes boeken. Op welke site vind ik de afbeeldingen van bekende. Beste ideeën over zus gedichten op pinterest. Bekende citaten steve jobs what can teach. Bekende citaten bijbel meer dan christelijke spreuken op. Wijze uitspraken shakespeare zoeymarinasara site. Citaten van bekende sporters bulge alan ilagan op welke. Citaten van bekende personen quotes bram moszkowicz. Citaten van bekende sporters bulge alan ilagan op welke. Citaten van bekende personen quotes bram moszkowicz. Johan cruijff veertien minder beroemde uitspraken. Beste ideeën over shakespeare citaten op pinterest. Citaten van bekende personen quotes bram moszkowicz. Citaten van bekende personen quotes bram moszkowicz. Citaten van bekende sporters bulge alan ilagan op welke.

Het citaatrecht is een uitzondering op de bescherming die auteurs door auteursrecht wordt geboden. Het staat het citeren uit beschermde werken toe wanneer aan een aantal voorwaarden zoals bronvermelding wordt voldaan. Het citaatrecht is vergelijkbaar met, maar niet identiek aan, het Amerikaanse fair use-beginsel. Het citaatrecht is vrij beperkt, beperkter dan fair use in ieder geval.

De opvattingen over de maatschappelijke functie van toneel zijn altijd aan sterke veranderingen onderhevig geweest. Zo is er door de eeuwen heen erg verschillend gedacht over de vraag of aan komisch toneel, naast een lachwekkende, ook een belerende functie moet worden toegeschreven. (Mak 10, Howarth 17, Knight 36)

Wanneer er iets uit het geciteerde gedeelte niet wordt meegeciteerd, dient de weglating te worden gemarkeerd met een beletselteken: drie puntjes tussen ronde haakjes, bijvoorbeeld: de verteller van de Max Havelaar stelt zich voor met: Ik ben makelaar (...) en woon op de Lauriergracht, No. 37.[1]

Behalve woorden kunnen ook andere uitingen citaat genoemd worden, bijvoorbeeld muziek. Het nummer All You Need Is Love van The Beatles bevat twee citaten: het lied heeft geen eigen intro, maar begint met een citaat uit de Marseillaise. In de fade-out aan het slot zingt John Lennon een regel uit de hit She Loves You van de groep. Ook een schilderij dat op een ander schilderij te zien is, kan als zodanig omschreven worden. Zo citeert August Jernberg De Nachtwacht op zijn schilderij dat de bezoekers voor De Nachtwacht in het Trippenhuis voorstelt. Filmshots kunnen een citaat uit een andere film zijn, in welk geval het citaat de functie van een allusie heeft.