Mooie woorden zijn niet altijd waar en ware. Laat gaan wat was accepteer is en omarm komt. Spreuk de dingen die je voor lief neemt daar zou iemand. Spreuk het samenspel van donker en licht onthult. Topposters topwijs. Spreuk steun je bent sterker dan denkt. Quote soms moet je lef hebben het heft in eigen hand nemen. Inzicht als het leven je uitdaagt met tegenslagen daag. Inzicht als je dicht bij jezelf blijft kun ver komen. Quote ja ik probeer gezond te eten nee ben niet op. Quote een gebalanceerd dieet is koekje in beide. Quote het weer zit niet mee maar dat is altijd nog beter…. Beeldgedichten gedichtenbundel gedichten. Grappige afbeeldingen huwelijk — verjaardag cheque.

Wanneer er iets uit het geciteerde gedeelte niet wordt meegeciteerd, dient de weglating te worden gemarkeerd met een beletselteken: drie puntjes tussen ronde haakjes, bijvoorbeeld: de verteller van de Max Havelaar stelt zich voor met: Ik ben makelaar (...) en woon op de Lauriergracht, No. 37.[1]

en citaat is een letterlijke uitspraak van iemand, die door iemand anders aangehaald wordt. Citeren verschilt van parafraseren doordat bij deze laatste vorm in eigen woorden idee�n van anderen weergegeven worden. Het idee blijft dan wel gehandhaafd, maar anders dan bij citeren is de vorm anders.

Harry Mulisch heeft ooit verklaard dat het talent om goed te schrijven vooral zit in de bereidheid om tijd en moeite te investeren in een tekst: "Het feit dat je bereid bent zo hard op een blaadje papier te werken, maakt deel uit van je talent". (geciteerd in Burger en De Jong, 1997: 25)

De waardering voor pure klucht zoals wij die aan het begin van de 21e eeuw kennen is geen universeel gegeven. In sommige periodes van de geschiedenis werd komisch toneel geacht een moreel doel te dienen en werd humor als doel in zichzelf niet op prijs gesteld. (Howarth 17)