Beste ideeën over boeken lezen op pinterest. Gen over boeken teksten en citaten uit mijn schrift. Jeugdsentiment boeken i heart books. Beste ideeën over citaten lezen op pinterest. Loesje houdt van biebboeken boeken quotes pinterest. Personal branding quotes spreuken en citaten over jezelf. Best lezen images on pinterest classroom ideas. Beste ideeën over citaten lezen alleen op. Beste afbeeldingen van collected citaten uit eigen. Vriendjes van overal vivian den hollander boeken. Beste ideeën over baby gedichten op pinterest. Citaten over loslaten. Prijatnogo appetita smakelijke recepten met citaten uit. Privé domein lot met boeken uit de bekende reeks. Leuke uitspraken van loesje it s me eline.

Sappho. Gen over boeken teksten en citaten uit mijn schrift. Mooie quotes uit boeken chicklit. Best dutch quotes ideas on pinterest toon hermans. Guus meeuwis inhuren of boeken jb productions. Beste afbeeldingen van collected citaten uit eigen. Beste afbeeldingen van collected citaten uit eigen. Snollebollekes boeken huren bekendeartiesten. Mooiste quotes over boeken van tekstbureau. Boekwinkeltjes boeken zoeken letteren. Acht minder bekende boeken uit de wereldliteratuur in. Bol citaten van bekende christenen nvt. Beste ideeën over citaten op pinterest. Trekpleister aanbieding bestseller keuze uit diverse. Oorlogsdomein lot met boeken uit de bekende serie van.

De waardering voor pure klucht zoals wij die aan het begin van de 21e eeuw kennen is geen universeel gegeven. In zijn overzicht van de geschiedenis van het komisch toneel in Europa signaleert W.D. Howarth dat in sommige periodes het komisch toneel geacht werd een moreel doel te dienen. Humor als doel in zichzelf werd in deze periodes niet gewaardeerd. (17)

Wanneer er iets uit het geciteerde gedeelte niet wordt meegeciteerd, dient de weglating te worden gemarkeerd met een beletselteken: drie puntjes tussen ronde haakjes, bijvoorbeeld: de verteller van de Max Havelaar stelt zich voor met: Ik ben makelaar (...) en woon op de Lauriergracht, No. 37.[1]

Een beroemd vermeend citaat van koningin Beatrix is De leugen regeert. Deze uitspraak zou zij gedaan hebben op een bijeenkomst ter gelegenheid van het 40-jarig bestaan van het Nederlands Genootschap van Hoofdredacteuren. Het is echter niet zeker of zij deze uitspraak daadwerkelijk gedaan heeft, omdat er een verbod heerst op het citeren van het Nederlands staatshoofd. In maart 2004 stelde de politieke partij GroenLinks dat dit verbod moet worden afgeschaft. Het gaat dan bijvoorbeeld om het citeren van de koningin tijdens gesprekken met de pers tijdens staatsbezoeken. Meereizende journalisten mogen de antwoorden niet citeren, maar wel aan de vorstin toeschrijven. De journalist is dan verantwoordelijk voor de weergave.

Het citaatrecht is een uitzondering op de bescherming die auteurs door auteursrecht wordt geboden. Het staat het citeren uit beschermde werken toe wanneer aan een aantal voorwaarden zoals bronvermelding wordt voldaan. Het citaatrecht is vergelijkbaar met, maar niet identiek aan, het Amerikaanse fair use-beginsel. Het citaatrecht is vrij beperkt, beperkter dan fair use in ieder geval.