Minder te citaten pot van. Beste ideeën over begrafenis gedichten op pinterest. Best inspirerende nederlandse citaten inspiring dutch. Citaten van de dag dik wessels over quote braziliaanse. Niet goed citaten pot van. Beste ideeën over boeddhistische citaten op pinterest. De school citaten pot van. Favoriete citaten van tekstbureau ginneken. Seneca citaten aforismen citeert de grote gedachten. Citaat spreuk als we niet weten naar welke haven. Vooruitgang omzetten in citaten pot van. Beste ideeën over one direction liam payne op. Citaten van beroemdheden oneliners op one liners. Quote vriendschap vrienden kunnen je zorgen even doen. Quotes orpheus kijkt om.

Vriendschap verdubbelt vreugde en halveert citaten. Spirituele spreuken en citaten teksten. Beste ideeën over voetbal uitspraken op pinterest. De mooiste citaten van paulo coelho beautybyjuly. Beste ideeën over eerlijkheid citaten op pinterest. Citaten van christelijke denkers bedoeld voor meditatie. Citaten zijn als sprookjes. Solitude citaten van albert einstein. Seneca citaten aforismen citeert de grote gedachten. Seneca citaten aforismen citeert de grote gedachten. Citaten mijn gedichten. Spreuken citaten en quotes over spel spelen. Vergeet niet dat iedereen die citaten. Riffijnse citaten wijsheden en poëzie startpagina. Seneca citaten aforismen citeert de grote gedachten.

Harry Mulisch heeft ooit verklaard dat het talent om goed te schrijven vooral zit in de bereidheid om tijd en moeite te investeren in een tekst: "Het feit dat je bereid bent zo hard op een blaadje papier te werken, maakt deel uit van je talent". (geciteerd in Burger en De Jong, 1997: 25)

De keuze voor een citaat of een parafrase hangt af van de soort tekst die je schrijft en de functie die de te citeren of te parafraseren bronpassage heeft binnen je tekst. Er bestaan geen vaste richtlijnen die bepalen hoeveel tekst je letterlijk mag of kan overnemen uit andermans werk. Wel een paar globale overwegingen en vuistregels:

De opvattingen over de maatschappelijke functie van toneel zijn altijd aan sterke veranderingen onderhevig geweest. Zo is er door de eeuwen heen erg verschillend gedacht over de vraag of aan komisch toneel, naast een lachwekkende, ook een belerende functie moet worden toegeschreven. (Mak 10, Howarth 17, Knight 36)

De waardering voor pure klucht zoals wij die aan het begin van de 21e eeuw kennen is geen universeel gegeven. In zijn overzicht van de geschiedenis van het komisch toneel in Europa signaleert W.D. Howarth dat in sommige periodes het komisch toneel geacht werd een moreel doel te dienen. Humor als doel in zichzelf werd in deze periodes niet gewaardeerd. (17)