Wijze uitspraken over reizen clarasandragina. Citaten liefde plazilla. Citaat vaak zijn mensen die kritiek op jouw leven hebben. Liefde citaten pot van. Beste afbeeldingen van rumag grappige citaten. Metafilosofie is nadenken over de doelen. Spreuk liefde je bent in mijn hart meer dan zou denken. Mijn fibro filosofie. Liefde google zoeken i love you photography. No matter what story love positive words inspiration. De reeks van liefde wenst citaten over witte achtergrond. Spreuk ja ik ben een sterk persoon maar hét. Citaten filosofie cinta beste ideeën over gelukkig zijn. Wijze teksten over het leven quotes of the day. Pin van michelle pitrucha op life lessons.

De filosofie van nijmeegse julie lief leven uit. Mlz mit ewiger liebe poesie psalmen christus und teksten. Meer dan citaten over geluk op pinterest. Spreuken spirituele teksten. Vergilius citaten aforismen citeert de grote gedachten. Wijsheid kies met je hart verstand is om keuzes te. Wijsheden voor een gelukkig leven beroemde citaten. Citaten filosofie cinta beste ideeën over gelukkig zijn. Beste ideeën over teleurstelling citaten op pinterest. Mooie spreuk achter elke traan van verdriet schuilt. Spreuk citaat nederlands teksten spreuken citaten grappig. Citaten filosofie cinta beste ideeën over gelukkig zijn. Als iemand je laat vallen allerlei teksten. Liefdes quotes nederlands rp belbin. Seniorennet de startpagina voor senioren nieuwe.

Het citaatrecht is een uitzondering op de bescherming die auteurs door auteursrecht wordt geboden. Het staat het citeren uit beschermde werken toe wanneer aan een aantal voorwaarden zoals bronvermelding wordt voldaan. Het citaatrecht is vergelijkbaar met, maar niet identiek aan, het Amerikaanse fair use-beginsel. Het citaatrecht is vrij beperkt, beperkter dan fair use in ieder geval.

De keuze voor een citaat of een parafrase hangt af van de soort tekst die je schrijft en de functie die de te citeren of te parafraseren bronpassage heeft binnen je tekst. Er bestaan geen vaste richtlijnen die bepalen hoeveel tekst je letterlijk mag of kan overnemen uit andermans werk. Wel een paar globale overwegingen en vuistregels:

Harry Mulisch heeft ooit verklaard dat het talent om goed te schrijven vooral zit in de bereidheid om tijd en moeite te investeren in een tekst: "Het feit dat je bereid bent zo hard op een blaadje papier te werken, maakt deel uit van je talent". (geciteerd in Burger en De Jong, 1997: 25)

Behalve woorden kunnen ook andere uitingen citaat genoemd worden, bijvoorbeeld muziek. Het nummer All You Need Is Love van The Beatles bevat twee citaten: het lied heeft geen eigen intro, maar begint met een citaat uit de Marseillaise. In de fade-out aan het slot zingt John Lennon een regel uit de hit She Loves You van de groep. Ook een schilderij dat op een ander schilderij te zien is, kan als zodanig omschreven worden. Zo citeert August Jernberg De Nachtwacht op zijn schilderij dat de bezoekers voor De Nachtwacht in het Trippenhuis voorstelt. Filmshots kunnen een citaat uit een andere film zijn, in welk geval het citaat de functie van een allusie heeft.