Best images about spreuken geluk geven on pinterest. Pin van reina vierhouten op ned spreuken pinterest. Gezegden google suche spreuken die ik leuk vind. Paulo coelho citaten quote tranen zijn woorden die moeten. De beste citaten quotes spreuken uitspraken. Nieuwjaarswensen gedichten pinterest teksten. Meer dan inspirerende citaten op pinterest. Vriendschap de beste citaten quotes spreuken. Best images about oosterse wijsheden on pinterest. Inspirerende spreuken over de natuur wijsheden. Winston churchill de beste citaten quotes spreuken. Inspirerende spreuken met muziek youtube. Inspirerende spreuken gezegden kadospeciaal schagen. Beste teleurstelling citaten op pinterest hypocriet. Mindfulness mooie teksten pinterest.

Citaten over chronisch ziek zijn hét zingevingsplatform. Wijze levensspreuken inspirerende teksten pinterest. Beste ideeën over positieve citaten op pinterest. Spreuken vriendschap inspirerende gezegden. Best images about nederlandse citaten on pinterest. Beste ideeën over citaten thuis op pinterest. Eenvoud nicole quotes to remember pinterest gezegden. Spreuken over vriendschap quotes of the day. Inspirerende spreuken mooie. Mooie spreuk achter elke traan van verdriet schuilt. Inspirerende spreuken over de natuur en wijsheden. Positieve spreuken over wandelen onze favoriete. Grappige gezegden citaat inspirerende citaten. Begrip tonen fijn om te lezen pinterest. Beste ideeën over spaanse citaten op pinterest.

en citaat is een letterlijke uitspraak van iemand, die door iemand anders aangehaald wordt. Citeren verschilt van parafraseren doordat bij deze laatste vorm in eigen woorden idee�n van anderen weergegeven worden. Het idee blijft dan wel gehandhaafd, maar anders dan bij citeren is de vorm anders.

Een beroemd vermeend citaat van koningin Beatrix is De leugen regeert. Deze uitspraak zou zij gedaan hebben op een bijeenkomst ter gelegenheid van het 40-jarig bestaan van het Nederlands Genootschap van Hoofdredacteuren. Het is echter niet zeker of zij deze uitspraak daadwerkelijk gedaan heeft, omdat er een verbod heerst op het citeren van het Nederlands staatshoofd. In maart 2004 stelde de politieke partij GroenLinks dat dit verbod moet worden afgeschaft. Het gaat dan bijvoorbeeld om het citeren van de koningin tijdens gesprekken met de pers tijdens staatsbezoeken. Meereizende journalisten mogen de antwoorden niet citeren, maar wel aan de vorstin toeschrijven. De journalist is dan verantwoordelijk voor de weergave.

Een citaat is een nauwkeurige aanhaling en dat betekent dat ook de eventuele (zet)fouten meegeciteerd worden. Eventueel kan aan het citaat de vermelding sic (Latijn voor zo staat het er worden toegevoegd om aan te geven dat de fout in de brontekst staat en niet van de aanhaler zelf is, bijvoorbeeld: volgens Oversteegen is het thema van de roman de onkenbaaheid (sic) van de werkelijkheid.

Behalve woorden kunnen ook andere uitingen citaat genoemd worden, bijvoorbeeld muziek. Het nummer All You Need Is Love van The Beatles bevat twee citaten: het lied heeft geen eigen intro, maar begint met een citaat uit de Marseillaise. In de fade-out aan het slot zingt John Lennon een regel uit de hit She Loves You van de groep. Ook een schilderij dat op een ander schilderij te zien is, kan als zodanig omschreven worden. Zo citeert August Jernberg De Nachtwacht op zijn schilderij dat de bezoekers voor De Nachtwacht in het Trippenhuis voorstelt. Filmshots kunnen een citaat uit een andere film zijn, in welk geval het citaat de functie van een allusie heeft.