Beste ideeën over citaten lezen op pinterest. Beste ideeën over citaten lezen op pinterest. Beste ideeën over citaten lezen op pinterest. Quote van de week tekstbureau ginneken. Moooooi gedichtje over voorlezen leuke tekstjes. Beste ideeën over citaten lezen op pinterest. Quote van de week het eerste dat lezen ons leert. Beste ideeën over citaten lezen op pinterest. Beste ideeën over citaten lezen op pinterest. Beste ideeën over citaten lezen op pinterest. Beste ideeën over citaten lezen op pinterest. Quotes citaten over taal communicatie en social media. Beste ideeën over citaten lezen op pinterest. Marketing quotes reclame citaten adverteren spreuken. Gezonde voeding leesvoer loesje.

Beste ideeën over citaten lezen op pinterest. Quote van de week tekstbureau ginneken. Beste ideeën over boek citaten op pinterest boeken. Beste ideeën over citaten lezen op pinterest. Citaten over lezen vivians vocabulaire de mooiste. Favoriete citaten van tekstbureau ginneken. Mooiste quotes over boeken van tekstbureau. Bol citaten over succes en leven ebook wael. Beste ideeën over citaten lezen op pinterest. Favoriete citaten van tekstbureau ginneken. Beste ideeën over bibliotheek citaten op pinterest. Pin van voorleesjuffie op lees citaten quotes over lezen. Engelse teksten quotes of the day. Beste ideeën over citaten lezen op pinterest. Beste ideeën over citaten lezen op pinterest.

Een beroemd vermeend citaat van koningin Beatrix is De leugen regeert. Deze uitspraak zou zij gedaan hebben op een bijeenkomst ter gelegenheid van het 40-jarig bestaan van het Nederlands Genootschap van Hoofdredacteuren. Het is echter niet zeker of zij deze uitspraak daadwerkelijk gedaan heeft, omdat er een verbod heerst op het citeren van het Nederlands staatshoofd. In maart 2004 stelde de politieke partij GroenLinks dat dit verbod moet worden afgeschaft. Het gaat dan bijvoorbeeld om het citeren van de koningin tijdens gesprekken met de pers tijdens staatsbezoeken. Meereizende journalisten mogen de antwoorden niet citeren, maar wel aan de vorstin toeschrijven. De journalist is dan verantwoordelijk voor de weergave.

Behalve woorden kunnen ook andere uitingen citaat genoemd worden, bijvoorbeeld muziek. Het nummer All You Need Is Love van The Beatles bevat twee citaten: het lied heeft geen eigen intro, maar begint met een citaat uit de Marseillaise. In de fade-out aan het slot zingt John Lennon een regel uit de hit She Loves You van de groep. Ook een schilderij dat op een ander schilderij te zien is, kan als zodanig omschreven worden. Zo citeert August Jernberg De Nachtwacht op zijn schilderij dat de bezoekers voor De Nachtwacht in het Trippenhuis voorstelt. Filmshots kunnen een citaat uit een andere film zijn, in welk geval het citaat de functie van een allusie heeft.

Hieronder zie je 5 manieren om een passage te verwerken: als citaat, als parafrase (met of zonder toevoeging van korte citaatjes) en als verwijzing (al dan niet gecombineerd met verwijzing naar meerdere bronnen). In de voorbeelden is gebruik gemaakt van een passage uit W. D. Howarth, (ed.) Comic drama. The European Heritage. London: Methuen, 1978.

Wanneer er iets uit het geciteerde gedeelte niet wordt meegeciteerd, dient de weglating te worden gemarkeerd met een beletselteken: drie puntjes tussen ronde haakjes, bijvoorbeeld: de verteller van de Max Havelaar stelt zich voor met: Ik ben makelaar (...) en woon op de Lauriergracht, No. 37.[1]