Beste ideeën over hebzucht citaten op pinterest. Citaten over reputatie naast quotes ook spreuken en. Beste echte mannen citaten op pinterest getrouwde. Vrouwenhumor pinterest vrouw humor. Beste ideeën over opbeurende citaten op pinterest. Beste ideeën over grappige citaten vrouwen op. Meer dan citaten over geluk op pinterest. Beste ideeën over citaten door vrouwen op pinterest. Beste ideeën over ouder worden op pinterest. Beste ideeën over opbeurende citaten op pinterest. Pin van piete op ¤rumag¤ pinterest teksten spreuken. Beste ideeën over sterke vrouwen citaten op pinterest. Reputatie citaten reputatiecoaching eduard de boer quotes. Beste ideeën over alleenstaande vrouwen op pinterest. Sterke mooie vrouw ware teksten pinterest.

Beste ideeën over sterke vrouwen citaten op pinterest. Beste vrouwen kracht citaten op pinterest sterke. Beste ideeën over moeilijke tijden citaten op. Beste ideeën over sterke vrouwen citaten op pinterest. Beste ideeën over grappige citaten vrouwen op. Beste grappige citaten over vrouwen op pinterest. Beste grappige citaten over vrouwen op pinterest. Beste ideeën over sterke vrouwen citaten op pinterest. Beste ideeën over sterke vrouwen citaten op pinterest. Beste ideeën over sterke vrouwen citaten op pinterest. Beste citaten over familie op pinterest gelukkig. Mooie spreuken pinterest. Beste ideeën over sterke vrouwen citaten op pinterest. Beste grappige citaten over vrouwen op pinterest. Beste ideeën over sterke vrouwen citaten op pinterest.

Het citaatrecht is een uitzondering op de bescherming die auteurs door auteursrecht wordt geboden. Het staat het citeren uit beschermde werken toe wanneer aan een aantal voorwaarden zoals bronvermelding wordt voldaan. Het citaatrecht is vergelijkbaar met, maar niet identiek aan, het Amerikaanse fair use-beginsel. Het citaatrecht is vrij beperkt, beperkter dan fair use in ieder geval.

W.D. Howarth wijst er in de inleiding van Comic drama. The European Heritage op dat de waardering voor pure klucht in de geschiedenis van het komisch toneel niet altijd een vanzelfsprekendheid is geweest. Er zijn periodes geweest waarin zowel toneelschrijvers als hun publiek aan komisch toneel een maatschappelijke functie toeschreven; humor diende "to harness it to some moral purpose." In deze periodes werd "?gratuitous? comic writing" niet op prijs gesteld. (17)

De opvattingen over de maatschappelijke functie van toneel zijn altijd aan sterke veranderingen onderhevig geweest. Zo is er door de eeuwen heen erg verschillend gedacht over de vraag of aan komisch toneel, naast een lachwekkende, ook een belerende functie moet worden toegeschreven. (Mak 10, Howarth 17, Knight 36)

Behalve woorden kunnen ook andere uitingen citaat genoemd worden, bijvoorbeeld muziek. Het nummer All You Need Is Love van The Beatles bevat twee citaten: het lied heeft geen eigen intro, maar begint met een citaat uit de Marseillaise. In de fade-out aan het slot zingt John Lennon een regel uit de hit She Loves You van de groep. Ook een schilderij dat op een ander schilderij te zien is, kan als zodanig omschreven worden. Zo citeert August Jernberg De Nachtwacht op zijn schilderij dat de bezoekers voor De Nachtwacht in het Trippenhuis voorstelt. Filmshots kunnen een citaat uit een andere film zijn, in welk geval het citaat de functie van een allusie heeft.