Wijsheden voor een gelukkig leven beroemde citaten. Filosofie van het levenseinde. Bol filosofen lexicon rob heijloo. Filosofie in beeld. Spirituele spreuken en citaten teksten. Filosofen citaten gedachten zinnen en aforismen voor. Citaten over het leven de hoop is een goed ontbijt maar. Beste falen citaten op pinterest dagelijkse. Mooie spreuk achter elke traan van verdriet schuilt. Wijsheid u. Vivien leigh citaten aforismen citeert de grote. Beginnen citaten pot van. Problemen in het leven zijn citaten pot. Citaten van kunstenaars over kunst en het leven. Steeds als ik de zin van het leven te pakken heb komen ze.

Bol filosofen lexicon rob heijloo. Filosofen citaten gedachten zinnen en aforismen in. Beeldgedichten gedichtenbundel gedichten. Kadé bruin citaten pagina pot van. Citaten van kunstenaars over kunst en het leven. Spreuken en citaten over het leven quotes. Beste ideeën over leef het leven citaten op pinterest. Beste ideeën over leven veranderen citaten op. Phil bosmans citaten aforismen citeert de grote. Vandaag ga ik iets vertellen over mooie citaten laura denkt. Voor amusement staat een ieder paraat onplezierige. Beste ideeën over verdrietig leven citaten op. Is het leven vreugdevol citaten pot van. Iemand die in armoedigheid leeft moet altijd rekening met. Sören kierkegaard citaten pagina pot.

Een beroemd vermeend citaat van koningin Beatrix is De leugen regeert. Deze uitspraak zou zij gedaan hebben op een bijeenkomst ter gelegenheid van het 40-jarig bestaan van het Nederlands Genootschap van Hoofdredacteuren. Het is echter niet zeker of zij deze uitspraak daadwerkelijk gedaan heeft, omdat er een verbod heerst op het citeren van het Nederlands staatshoofd. In maart 2004 stelde de politieke partij GroenLinks dat dit verbod moet worden afgeschaft. Het gaat dan bijvoorbeeld om het citeren van de koningin tijdens gesprekken met de pers tijdens staatsbezoeken. Meereizende journalisten mogen de antwoorden niet citeren, maar wel aan de vorstin toeschrijven. De journalist is dan verantwoordelijk voor de weergave.

Het citaatrecht is een uitzondering op de bescherming die auteurs door auteursrecht wordt geboden. Het staat het citeren uit beschermde werken toe wanneer aan een aantal voorwaarden zoals bronvermelding wordt voldaan. Het citaatrecht is vergelijkbaar met, maar niet identiek aan, het Amerikaanse fair use-beginsel. Het citaatrecht is vrij beperkt, beperkter dan fair use in ieder geval.

Bij het veelvuldig citeren, moet er voor gewaakt worden dat het auteursrecht niet overtreden wordt. Er kan dan sprake zijn van plagiaat, al is plagiaat niet altijd gebaseerd op citeren. Onder andere de Nederlanders psycholoogRen Diekstra en auteurAdriaan van Dis kwamen negatief in het nieuws nadat zij van plagiaat werden beschuldigd.

Wanneer er iets uit het geciteerde gedeelte niet wordt meegeciteerd, dient de weglating te worden gemarkeerd met een beletselteken: drie puntjes tussen ronde haakjes, bijvoorbeeld: de verteller van de Max Havelaar stelt zich voor met: Ik ben makelaar (...) en woon op de Lauriergracht, No. 37.[1]