Beste ideeën over zelf geluk citaten op pinterest. Citaten over geluk op pinterest gelukkig zijn. Citaten over klanten quotes en oneliners reputatiecoaching. Patrick de witte het begrip manager is ik heb. Citaten over bomen beverboomzorg. Vandaag ga ik iets vertellen over mooie citaten laura denkt. Citaten van kunstenaars over kunst en het leven. Begrip quotes dutch pinterest spreuken teksten en. Citaten over geluk op pinterest gelukkig zijn. Laat gaan wat was accepteer is en omarm komt. Beste falen citaten op pinterest dagelijkse. Spreuken citaten en quotes over spel spelen. Quote van de week tekstbureau ginneken. Citaat de wonden die onzichtbaar zijn doen het meest pijn. Reeks inspiratiehand getrokken citaten over geluk vector.

Citaten over het leven soms na uw hart betekent. Beste ideeën over wijze woorden op pinterest. Citaten over klanten quotes en oneliners reputatiecoaching. De reeks van liefde wenst citaten over witte achtergrond. Begrip en pubers quotes life pinterest teksten. Beste broer citaten op pinterest zus. Een knuffel zonder woorden warme vorm van begrip. Beste ideeën over citaten succes op pinterest. Bijbelse spreuken en gezegden oy belbin. Citaten over loslaten. Spreuken spirituele teksten. Bijbelse spreuken en gezegden oy belbin. De citaat en mooie spreuken quotes citaten tattoo. Sef quotes mooie teksten pinterest vriendschap. Solitude citaten over complimenten.

Een beroemd vermeend citaat van koningin Beatrix is De leugen regeert. Deze uitspraak zou zij gedaan hebben op een bijeenkomst ter gelegenheid van het 40-jarig bestaan van het Nederlands Genootschap van Hoofdredacteuren. Het is echter niet zeker of zij deze uitspraak daadwerkelijk gedaan heeft, omdat er een verbod heerst op het citeren van het Nederlands staatshoofd. In maart 2004 stelde de politieke partij GroenLinks dat dit verbod moet worden afgeschaft. Het gaat dan bijvoorbeeld om het citeren van de koningin tijdens gesprekken met de pers tijdens staatsbezoeken. Meereizende journalisten mogen de antwoorden niet citeren, maar wel aan de vorstin toeschrijven. De journalist is dan verantwoordelijk voor de weergave.

W.D. Howarth wijst er in de inleiding van Comic drama. The European Heritage op dat de waardering voor pure klucht in de geschiedenis van het komisch toneel niet altijd een vanzelfsprekendheid is geweest. Er zijn periodes geweest waarin zowel toneelschrijvers als hun publiek aan komisch toneel een maatschappelijke functie toeschreven; humor diende "to harness it to some moral purpose." In deze periodes werd "?gratuitous? comic writing" niet op prijs gesteld. (17)

Behalve woorden kunnen ook andere uitingen citaat genoemd worden, bijvoorbeeld muziek. Het nummer All You Need Is Love van The Beatles bevat twee citaten: het lied heeft geen eigen intro, maar begint met een citaat uit de Marseillaise. In de fade-out aan het slot zingt John Lennon een regel uit de hit She Loves You van de groep. Ook een schilderij dat op een ander schilderij te zien is, kan als zodanig omschreven worden. Zo citeert August Jernberg De Nachtwacht op zijn schilderij dat de bezoekers voor De Nachtwacht in het Trippenhuis voorstelt. Filmshots kunnen een citaat uit een andere film zijn, in welk geval het citaat de functie van een allusie heeft.

Hieronder zie je 5 manieren om een passage te verwerken: als citaat, als parafrase (met of zonder toevoeging van korte citaatjes) en als verwijzing (al dan niet gecombineerd met verwijzing naar meerdere bronnen). In de voorbeelden is gebruik gemaakt van een passage uit W. D. Howarth, (ed.) Comic drama. The European Heritage. London: Methuen, 1978.