Beste citaten over hoop op pinterest levensmotto. Beste ideeën over angst op pinterest citaten. Beste ideeën over moed citaten op pinterest angst. Beste ideeën over moed citaten op pinterest angst. Beste ideeën over nelson mandela citaten op pinterest. Beste ideeën over angst citaten op pinterest. Meer dan nieuwsgierigheid citaten op pinterest. Beste angst citaten op pinterest depressie en. Beste citaten over hoop op pinterest levensmotto. Citaten van osho over angst. Beste ideeën over moed citaten op pinterest angst. Beste ideeën over angst citaten op pinterest. Top gedicht ouder worden toon hermans mk belbin. Beste ideeën over moed citaten op pinterest angst. Citaten over angst aforismen citeert de grote.

Citaat moed en vertrouwen zijn nodig om over de angst dat. Meer dan angst citaten op pinterest. Beste ideeën over angst citaten op pinterest. Citaat loslaten is moeilijk maar het onmogelijk om. Stap check quote liefde trouwen geluk. Beste ideeën over moed citaten op pinterest angst. Beste ideeën over angst citaten op pinterest stoppen. Beste ideeën over angst citaten op pinterest pijn. Beste ideeën over nelson mandela citaten op pinterest. Beste ideeën over slaap citaten op pinterest slapend. Beste ideeën over nelson mandela citaten op pinterest. Beste afbeeldingen van toon hermans gedichten. Beste ideeën over citaten opgeven op pinterest. Citaten over vrede en wereldburgerschap. Beste ideeën over angst citaten op pinterest denken.

Harry Mulisch heeft ooit verklaard dat het talent om goed te schrijven vooral zit in de bereidheid om tijd en moeite te investeren in een tekst: "Het feit dat je bereid bent zo hard op een blaadje papier te werken, maakt deel uit van je talent". (geciteerd in Burger en De Jong, 1997: 25)

De keuze voor een citaat of een parafrase hangt af van de soort tekst die je schrijft en de functie die de te citeren of te parafraseren bronpassage heeft binnen je tekst. Er bestaan geen vaste richtlijnen die bepalen hoeveel tekst je letterlijk mag of kan overnemen uit andermans werk. Wel een paar globale overwegingen en vuistregels:

De waardering voor pure klucht zoals wij die aan het begin van de 21e eeuw kennen is geen universeel gegeven. In sommige periodes van de geschiedenis werd komisch toneel geacht een moreel doel te dienen en werd humor als doel in zichzelf niet op prijs gesteld. (Howarth 17)

Behalve woorden kunnen ook andere uitingen citaat genoemd worden, bijvoorbeeld muziek. Het nummer All You Need Is Love van The Beatles bevat twee citaten: het lied heeft geen eigen intro, maar begint met een citaat uit de Marseillaise. In de fade-out aan het slot zingt John Lennon een regel uit de hit She Loves You van de groep. Ook een schilderij dat op een ander schilderij te zien is, kan als zodanig omschreven worden. Zo citeert August Jernberg De Nachtwacht op zijn schilderij dat de bezoekers voor De Nachtwacht in het Trippenhuis voorstelt. Filmshots kunnen een citaat uit een andere film zijn, in welk geval het citaat de functie van een allusie heeft.