Beste ideeën over engelse citaten op pinterest. Pippi langkous spreuken quotes studio sproeten. Spreuken en gezegden vaderdag grappige citaten vadertjesdag. Beste ideeën over gezegden muziek op pinterest. Beste ideeën over songteksten op pinterest. Beste ideeën over kerst citaten op pinterest. Beste ideeën over citaten uit liedjes op pinterest. Liefde welcome by rigi ☯ lifecoaching n training. Beste ideeën over honden gedichten op pinterest. Kijk voor meer mooie en leuke teksten eens op deze. Beste citaten op pinterest blijf positief en. Beste ideeën over citaten op pinterest inspirerende. Mooie teksten beautiful quotes lyrics pinterest. Beste ideeën over slaap citaten op pinterest slapend. Beste ideeën over citaten uit liedjes op pinterest.

Beste ideeën over doop citaten op pinterest kindje. Beste ideeën over citaten uit liedjes op pinterest. Citaten en wijze woorden uit de islam teksten. Beste citaten uit liedjes op pinterest. Citaten en wijze woorden uit de islam qoran verandert. Citaten uit het boek der natuur klaas van berkel isbn. Voor meer mooie nederlandse quotes citaten en teksten. Spreuken engels google zoeken mooie teksten. Genoeg wijze spreuken over het leven ru belbin. De confessio fraternitatis r c samengevat in citaten. Beste ideeën over vriendschap gedichten op pinterest. Citaten en wijze woorden uit de islam piccss pinterest. Wees dankbaar tijd voor bezinning en nieuwe start. Afbeeldingsresultaat voor loesje vriendschap spreuken. Bol inspirerende business citaten merkloos.

Hieronder zie je 5 manieren om een passage te verwerken: als citaat, als parafrase (met of zonder toevoeging van korte citaatjes) en als verwijzing (al dan niet gecombineerd met verwijzing naar meerdere bronnen). In de voorbeelden is gebruik gemaakt van een passage uit W. D. Howarth, (ed.) Comic drama. The European Heritage. London: Methuen, 1978.

Een beroemd vermeend citaat van koningin Beatrix is De leugen regeert. Deze uitspraak zou zij gedaan hebben op een bijeenkomst ter gelegenheid van het 40-jarig bestaan van het Nederlands Genootschap van Hoofdredacteuren. Het is echter niet zeker of zij deze uitspraak daadwerkelijk gedaan heeft, omdat er een verbod heerst op het citeren van het Nederlands staatshoofd. In maart 2004 stelde de politieke partij GroenLinks dat dit verbod moet worden afgeschaft. Het gaat dan bijvoorbeeld om het citeren van de koningin tijdens gesprekken met de pers tijdens staatsbezoeken. Meereizende journalisten mogen de antwoorden niet citeren, maar wel aan de vorstin toeschrijven. De journalist is dan verantwoordelijk voor de weergave.

De keuze voor een citaat of een parafrase hangt af van de soort tekst die je schrijft en de functie die de te citeren of te parafraseren bronpassage heeft binnen je tekst. Er bestaan geen vaste richtlijnen die bepalen hoeveel tekst je letterlijk mag of kan overnemen uit andermans werk. Wel een paar globale overwegingen en vuistregels:

Het citaatrecht is een uitzondering op de bescherming die auteurs door auteursrecht wordt geboden. Het staat het citeren uit beschermde werken toe wanneer aan een aantal voorwaarden zoals bronvermelding wordt voldaan. Het citaatrecht is vergelijkbaar met, maar niet identiek aan, het Amerikaanse fair use-beginsel. Het citaatrecht is vrij beperkt, beperkter dan fair use in ieder geval.