Afbeeldingsresultaat voor loesje vriendschap spreuken. Wasbak franse vertaling gt wibma ontwerp. Best food quotes images on pinterest voedsel citaten. Krijtbord citaten op pinterest. Beste ideeën over gezond leven citaten op pinterest. Pin by evelien ingelaere on spreuken voor het toilet. Beste ideeën over gezond eten citaten op pinterest. Quotes over eten beroemde en minder citaten. Solitude citaten over eten en drinken. Suikervrije lekkernij alles over suikervrij eten en. Meer dan citaten kinderen op pinterest kid cudi. Spreuk eten is een noodzaak maar bewust. Humor met een knipoog. Beste afbeeldingen over doemaarniet op pinterest. Uitspraak er is geen betere tijd om vandaag gezonder te.

Mooie spreuk dutch quotes pinterest. Beste ideeën over grappige dieet citaten op pinterest. Beste grappige koken citaten op pinterest voedsel. Socrates citaten aforismen citeert de grote gedachten. Beste ideeën over broer zus citaten op pinterest. Lekker gezond druifjes eten darum funny pinterest. Laat het je smaken achterhoeks eet smakelijk dialect. Wasbak franse vertaling gt wibma ontwerp. Beste ideeën over zoete citaten op pinterest lief. Mooie spreuken quotes voor een gelukkig leven. De leukste quotes over eten froot. Eten mmmm quotes rumag pinterest teksten en. Leraar vakantieluxe plassen wanneer je wilt. Spreuk het leven is kort eet dessert eerst. Beste afbeeldingen over tegel wijsheden op pinterest.

Hieronder zie je 5 manieren om een passage te verwerken: als citaat, als parafrase (met of zonder toevoeging van korte citaatjes) en als verwijzing (al dan niet gecombineerd met verwijzing naar meerdere bronnen). In de voorbeelden is gebruik gemaakt van een passage uit W. D. Howarth, (ed.) Comic drama. The European Heritage. London: Methuen, 1978.

Bij citaten van zinsdelen dient de eigen tekst zo worden geschreven dat het citaat er naadloos in opgenomen is. Wanneer dat niet helemaal lukt zonder bijvoorbeeld een werkwoord uit het citaat te verplaatsen of in een andere tijd te zetten, dan dient deze bewerking te worden gemarkeerd door het woord tussen vierkante haakjes te zetten, bijvoorbeeld: De verteller van de Max Havelaar was makelaar in koffie, en [woonde] op de Lauriergracht, No. 37.

W.D. Howarth wijst er in de inleiding van Comic drama. The European Heritage op dat de waardering voor pure klucht in de geschiedenis van het komisch toneel niet altijd een vanzelfsprekendheid is geweest. Er zijn periodes geweest waarin zowel toneelschrijvers als hun publiek aan komisch toneel een maatschappelijke functie toeschreven; humor diende "to harness it to some moral purpose." In deze periodes werd "?gratuitous? comic writing" niet op prijs gesteld. (17)

Het citaatrecht is een uitzondering op de bescherming die auteurs door auteursrecht wordt geboden. Het staat het citeren uit beschermde werken toe wanneer aan een aantal voorwaarden zoals bronvermelding wordt voldaan. Het citaatrecht is vergelijkbaar met, maar niet identiek aan, het Amerikaanse fair use-beginsel. Het citaatrecht is vrij beperkt, beperkter dan fair use in ieder geval.