Citaten uitleg word pinterest week suusjesworld spreuken. Citaten uitleg jepang over overprikkeling. Beste ideeën over citaten lezen op pinterest. Citaten uitleg bogor beste ideeën over ik mis je op. Citaten uitleg word pinterest week suusjesworld spreuken. Citaten uitleg jepang over overprikkeling. Citaten uitleg word pinterest week suusjesworld spreuken. Citaten van poeh en zijn vrienden a milne boeken. Citaten uitleg word pinterest week suusjesworld spreuken. Citaten uitleg word pinterest week suusjesworld spreuken. Mooie teksten overlijden quotes of the day. Chronisch ernstig ziek en studeren kan dat fontys. Citaten uitleg word pinterest week suusjesworld spreuken. Beste ideeën over loslaten citaten op pinterest. Citaten uitleg word pinterest week suusjesworld spreuken.

Citaten uitleg word pinterest week suusjesworld spreuken. Behoeft geen verdere uitleg nodig lbxxx jabbertje. Evaluatie van flipping de lessenserie ervaringen met. Citaten uitleg word pinterest week suusjesworld spreuken. Citaten uitleg word pinterest week suusjesworld spreuken. Citaten uitleg word pinterest week suusjesworld spreuken. Quot soms valt er niets te managen lees de boekbespreking. Citaten uitleg word pinterest week suusjesworld spreuken. Citaten uitleg word pinterest week suusjesworld spreuken. Citaten uitleg word pinterest week suusjesworld spreuken. Beste ideeën over lezen op pinterest boeken.

Behalve woorden kunnen ook andere uitingen citaat genoemd worden, bijvoorbeeld muziek. Het nummer All You Need Is Love van The Beatles bevat twee citaten: het lied heeft geen eigen intro, maar begint met een citaat uit de Marseillaise. In de fade-out aan het slot zingt John Lennon een regel uit de hit She Loves You van de groep. Ook een schilderij dat op een ander schilderij te zien is, kan als zodanig omschreven worden. Zo citeert August Jernberg De Nachtwacht op zijn schilderij dat de bezoekers voor De Nachtwacht in het Trippenhuis voorstelt. Filmshots kunnen een citaat uit een andere film zijn, in welk geval het citaat de functie van een allusie heeft.

Een beroemd vermeend citaat van koningin Beatrix is De leugen regeert. Deze uitspraak zou zij gedaan hebben op een bijeenkomst ter gelegenheid van het 40-jarig bestaan van het Nederlands Genootschap van Hoofdredacteuren. Het is echter niet zeker of zij deze uitspraak daadwerkelijk gedaan heeft, omdat er een verbod heerst op het citeren van het Nederlands staatshoofd. In maart 2004 stelde de politieke partij GroenLinks dat dit verbod moet worden afgeschaft. Het gaat dan bijvoorbeeld om het citeren van de koningin tijdens gesprekken met de pers tijdens staatsbezoeken. Meereizende journalisten mogen de antwoorden niet citeren, maar wel aan de vorstin toeschrijven. De journalist is dan verantwoordelijk voor de weergave.

Wanneer er iets uit het geciteerde gedeelte niet wordt meegeciteerd, dient de weglating te worden gemarkeerd met een beletselteken: drie puntjes tussen ronde haakjes, bijvoorbeeld: de verteller van de Max Havelaar stelt zich voor met: Ik ben makelaar (...) en woon op de Lauriergracht, No. 37.[1]

Citaten met betrekking tot een bepaald thema, afkomstig van een bepaalde persoon e.d. worden soms gebundeld in boeken. Er zijn ook websites die zich specifiek toeleggen op het verzamelen van bekende citaten, zoals citaten.net in het Nederlands. Binnen de sites van Wikimedia is dit Wikiquote.