Voor meer mooie nederlandse quotes citaten en teksten. Beste ideeën over papa citaten op pinterest. De toekomst ziet citaten pot van. Citaten over toekomst aforismen citeert de grote. Beste ideeën over grappige strand citaten op pinterest. Denis diderot het heden is zwanger van de toekomst. Beste citaten uit het verleden op pinterest. Beste citaten uit het verleden op pinterest. Teixeira de pascoaes toekomst is dageraad van het. Spreuken spirituele teksten. Tussen verleden en toekomst ligt één punt dat werkelijk. Beste ideeën over geloof op pinterest geloofcitaten. Anton van duinkerken citaten aforismen citeert de grote. Beste ideeën over heb vertrouwen op pinterest geloof. Beste ideeën over positieve citaten op pinterest.

Liefde funny leuke teksten spreuken quotes foto. Bertus aafjes citaten aforismen citeert de grote. Toekomst treffende citaten van puriteinen boekhandel en. Over toekomst joanika advaita vedanta non dualiteit. Beste falen citaten op pinterest dagelijkse. Citaten en wijze woorden uit de islam verleden heden toekomst. De toekomst ziet citaten pot van. Apk de periodieke autokeuring autobedrijf toekomst. Beste ideeën over citaten familie op pinterest. Peter f drucker citaten pot van.

De waardering voor pure klucht zoals wij die aan het begin van de 21e eeuw kennen is geen universeel gegeven. In sommige periodes van de geschiedenis werd komisch toneel geacht een moreel doel te dienen en werd humor als doel in zichzelf niet op prijs gesteld. (Howarth 17)

Behalve woorden kunnen ook andere uitingen citaat genoemd worden, bijvoorbeeld muziek. Het nummer All You Need Is Love van The Beatles bevat twee citaten: het lied heeft geen eigen intro, maar begint met een citaat uit de Marseillaise. In de fade-out aan het slot zingt John Lennon een regel uit de hit She Loves You van de groep. Ook een schilderij dat op een ander schilderij te zien is, kan als zodanig omschreven worden. Zo citeert August Jernberg De Nachtwacht op zijn schilderij dat de bezoekers voor De Nachtwacht in het Trippenhuis voorstelt. Filmshots kunnen een citaat uit een andere film zijn, in welk geval het citaat de functie van een allusie heeft.

De keuze voor een citaat of een parafrase hangt af van de soort tekst die je schrijft en de functie die de te citeren of te parafraseren bronpassage heeft binnen je tekst. Er bestaan geen vaste richtlijnen die bepalen hoeveel tekst je letterlijk mag of kan overnemen uit andermans werk. Wel een paar globale overwegingen en vuistregels:

W.D. Howarth wijst er in de inleiding van Comic drama. The European Heritage op dat de waardering voor pure klucht in de geschiedenis van het komisch toneel niet altijd een vanzelfsprekendheid is geweest. Er zijn periodes geweest waarin zowel toneelschrijvers als hun publiek aan komisch toneel een maatschappelijke functie toeschreven; humor diende "to harness it to some moral purpose." In deze periodes werd "?gratuitous? comic writing" niet op prijs gesteld. (17)