Citaten uit de geschiedenis en wijze woorden. Beste ideeën over geest citaten op pinterest. Edgezero de beste genreverhalen uit van mike jansen. Beste ideeën over citaten lezen op pinterest. Beste ideeën over citaten uit liedjes op pinterest. De beste afbeeldingen over boeken op. Citaten uit de geschiedenis en wijze woorden. Beste ideeën over lieve teksten op pinterest lief. Engelse teksten quotes of the day. Beste ideeën over citaten lezen op pinterest. Best citaten over boeken images on pinterest magic. Het beste uit de wok en andere eenpansgerechten boeken. Bol gedachten uit een cursus in wonderen onbekend. Beste ideeën over citaten lezen op pinterest. Gen over boeken teksten en citaten uit mijn schrift.

Twijfel wordt uit denken geboren in voelen vind je. Beste ideeën over citaten lezen op pinterest. Beste ideeën over citaten uit liedjes op pinterest. Tuimeltekst pinterest spreuken. Beste ideeën over citaten uit liedjes op pinterest. Beste ideeën over citaten lezen op pinterest. Citaten uit twee vrouwen opgestapt. Dubbeltik als je het kan lezen rumag spreuken. Het beste uit de top boeken website. Beste ideeën over citaten lezen op pinterest. Beste ideeën over songteksten op pinterest. Woorden van liefde citaten uit de bijbel met prachtige. Mooiste quotes over boeken van tekstbureau. Beste ideeën over citaten lezen alleen op. Beste ideeën over citaten uit liedjes op pinterest.

De waardering voor pure klucht zoals wij die aan het begin van de 21e eeuw kennen is geen universeel gegeven. In zijn overzicht van de geschiedenis van het komisch toneel in Europa signaleert W.D. Howarth dat in sommige periodes het komisch toneel geacht werd een moreel doel te dienen. Humor als doel in zichzelf werd in deze periodes niet gewaardeerd. (17)

Hieronder zie je 5 manieren om een passage te verwerken: als citaat, als parafrase (met of zonder toevoeging van korte citaatjes) en als verwijzing (al dan niet gecombineerd met verwijzing naar meerdere bronnen). In de voorbeelden is gebruik gemaakt van een passage uit W. D. Howarth, (ed.) Comic drama. The European Heritage. London: Methuen, 1978.

De keuze voor een citaat of een parafrase hangt af van de soort tekst die je schrijft en de functie die de te citeren of te parafraseren bronpassage heeft binnen je tekst. Er bestaan geen vaste richtlijnen die bepalen hoeveel tekst je letterlijk mag of kan overnemen uit andermans werk. Wel een paar globale overwegingen en vuistregels:

Harry Mulisch heeft ooit verklaard dat het talent om goed te schrijven vooral zit in de bereidheid om tijd en moeite te investeren in een tekst: "Het feit dat je bereid bent zo hard op een blaadje papier te werken, maakt deel uit van je talent". (geciteerd in Burger en De Jong, 1997: 25)