Beste ideeën over bibliotheek citaten op pinterest. Beste ideeën over bibliotheek citaten op pinterest. De beste wensen uit bethlehem online kopen lobbes. Beste ideeën over citaten uit liedjes op pinterest. Beste ideeën over citaten lezen alleen op. Beste citaten uit liedjes op pinterest. De beste afbeeldingen over boeken op. Beste ideeën over citaten op pinterest. Quote vriendschap vrienden kunnen je zorgen even doen. Beste afbeeldingen van collected citaten uit eigen. Top beste boeken uit reviews roses. Beste ideeën over citaten uit liedjes op pinterest. Beste ideeën over citaten lezen alleen op. Beste ideeën over citaten uit liedjes op pinterest. Mooie quotes uit boeken chicklit.

Beste ideeën over boek citaten op pinterest boeken. Mooiste quotes over boeken van tekstbureau. Beste afbeeldingen van collected citaten uit eigen. Beste ideeën over ouder worden op pinterest. Beste ideeën over citaten lezen op pinterest. De confessio fraternitatis r c samengevat in citaten. Inzicht als het leven je uitdaagt met tegenslagen daag. Beste afbeeldingen van collected citaten uit eigen. Beste ideeën over citaten uit liedjes op pinterest. Beste ideeën over citaten lezen op pinterest. Beste afbeeldingen van collected citaten uit eigen. Beste afbeeldingen van collected citaten uit eigen. Beste afbeeldingen van collected citaten uit eigen. Beste afbeeldingen van collected citaten uit eigen. De beste afbeeldingen over boeken op.

De waardering voor pure klucht zoals wij die aan het begin van de 21e eeuw kennen is geen universeel gegeven. In zijn overzicht van de geschiedenis van het komisch toneel in Europa signaleert W.D. Howarth dat in sommige periodes het komisch toneel geacht werd een moreel doel te dienen. Humor als doel in zichzelf werd in deze periodes niet gewaardeerd. (17)

Harry Mulisch heeft ooit verklaard dat het talent om goed te schrijven vooral zit in de bereidheid om tijd en moeite te investeren in een tekst: "Het feit dat je bereid bent zo hard op een blaadje papier te werken, maakt deel uit van je talent". (geciteerd in Burger en De Jong, 1997: 25)

Behalve woorden kunnen ook andere uitingen citaat genoemd worden, bijvoorbeeld muziek. Het nummer All You Need Is Love van The Beatles bevat twee citaten: het lied heeft geen eigen intro, maar begint met een citaat uit de Marseillaise. In de fade-out aan het slot zingt John Lennon een regel uit de hit She Loves You van de groep. Ook een schilderij dat op een ander schilderij te zien is, kan als zodanig omschreven worden. Zo citeert August Jernberg De Nachtwacht op zijn schilderij dat de bezoekers voor De Nachtwacht in het Trippenhuis voorstelt. Filmshots kunnen een citaat uit een andere film zijn, in welk geval het citaat de functie van een allusie heeft.

Bij citaten van zinsdelen dient de eigen tekst zo worden geschreven dat het citaat er naadloos in opgenomen is. Wanneer dat niet helemaal lukt zonder bijvoorbeeld een werkwoord uit het citaat te verplaatsen of in een andere tijd te zetten, dan dient deze bewerking te worden gemarkeerd door het woord tussen vierkante haakjes te zetten, bijvoorbeeld: De verteller van de Max Havelaar was makelaar in koffie, en [woonde] op de Lauriergracht, No. 37.