Citaten uit twee vrouwen opgestapt. Beste ideeën over lieve teksten op pinterest lief. Edgezero de beste genreverhalen uit van mike jansen. Het beste uit de wok en andere eenpansgerechten boeken. Beste ideeën over citaten lezen alleen op. Beste ideeën over boek citaten op pinterest boeken. Best citaten over boeken images on pinterest magic. Beste ideeën over citaten lezen op pinterest. De beste citaten uit meest gelezen boeken ter wereld. Citaten uit de bhagavad gita wikipedia. Citaten uit de romantiek “ik verwijder zwart van is met. Tuimeltekst pinterest spreuken. Beste ideeën over citaten uit liedjes op pinterest. Citaten uit de oudheid bol metropolen steden. Beste ideeën over citaten uit liedjes op pinterest.

Citaten uit de geschiedenis en wijze woorden. Beste ideeën over citaten lezen op pinterest. Beste ideeën over bibliotheek citaten op pinterest. Woorden van liefde citaten uit de bijbel met prachtige. Beste ideeën over citaten lezen op pinterest. Twijfel wordt uit denken geboren in voelen vind je. Beste ideeën over citaten uit liedjes op pinterest. De beste afbeeldingen over boeken op. Engelse teksten quotes of the day. Dubbeltik als je het kan lezen rumag spreuken. Bol de beste citaten voor uw scrapbook en. Beste ideeën over citaten lezen op pinterest. Bol bekende citaten uit het dagelijks taalgebruik. Het beste uit de top boeken website. Beste ideeën over citaten uit liedjes op pinterest.

Behalve woorden kunnen ook andere uitingen citaat genoemd worden, bijvoorbeeld muziek. Het nummer All You Need Is Love van The Beatles bevat twee citaten: het lied heeft geen eigen intro, maar begint met een citaat uit de Marseillaise. In de fade-out aan het slot zingt John Lennon een regel uit de hit She Loves You van de groep. Ook een schilderij dat op een ander schilderij te zien is, kan als zodanig omschreven worden. Zo citeert August Jernberg De Nachtwacht op zijn schilderij dat de bezoekers voor De Nachtwacht in het Trippenhuis voorstelt. Filmshots kunnen een citaat uit een andere film zijn, in welk geval het citaat de functie van een allusie heeft.

De waardering voor pure klucht zoals wij die aan het begin van de 21e eeuw kennen is geen universeel gegeven. In sommige periodes van de geschiedenis werd komisch toneel geacht een moreel doel te dienen en werd humor als doel in zichzelf niet op prijs gesteld. (Howarth 17)

Het citaatrecht is een uitzondering op de bescherming die auteurs door auteursrecht wordt geboden. Het staat het citeren uit beschermde werken toe wanneer aan een aantal voorwaarden zoals bronvermelding wordt voldaan. Het citaatrecht is vergelijkbaar met, maar niet identiek aan, het Amerikaanse fair use-beginsel. Het citaatrecht is vrij beperkt, beperkter dan fair use in ieder geval.

W.D. Howarth signaleert dat "at certain periods playwrights themselves, the educated part of their audience and the most influential of their critics have shown [?] their insistence on the social reference of comic drama [?]." (17) In dergelijke periodes werd pure klucht niet op prijs gesteld.