Beste ideeën over vogel citaten op pinterest vleugel. Best images about spreuken citaten loesje on. Beste afbeeldingen van spreuken citaten wijsheden. Dag dutchlettering van januari. Haantjes gedrag mooie teksten pinterest spreuken. Dankjewel jabbertje pinterest spreuken teksten en. Citaten en uitspraken van de online modules spirituele. Gedichten spreuken en citaten. Loesje over vasten spreuken en citaten pinterest. Best images about posters citaten quotes on. Pasen ja duh eieren leeftijd oud zoeken humor. Best images about posters citaten quotes on. Spirituele pasen teksten. A betekenis lente quotes pinterest pasen teksten. Hallo pasen motiverende citaten zoete leuke inspiratie.

Loesje quotes pinterest pasen spreuken. Pasen opstanding. Hand geschreven het van letters voorzien pasen geplaatste. Bij mij is het elke dag pasen quotes i like pinterest. Vandaag is het lente geniet mooie teksten pinterest. Beste ideeën over sprookjes citaten op pinterest. Meer dan bijbel geschrift citaten op pinterest. Beste ideeën over kip tekens op pinterest kippenhok. Dikke knuffel gedichten pinterest teksten. Facebook interactie is een eitje met deze tips.

Citaten met betrekking tot een bepaald thema, afkomstig van een bepaalde persoon e.d. worden soms gebundeld in boeken. Er zijn ook websites die zich specifiek toeleggen op het verzamelen van bekende citaten, zoals citaten.net in het Nederlands. Binnen de sites van Wikimedia is dit Wikiquote.

Behalve woorden kunnen ook andere uitingen citaat genoemd worden, bijvoorbeeld muziek. Het nummer All You Need Is Love van The Beatles bevat twee citaten: het lied heeft geen eigen intro, maar begint met een citaat uit de Marseillaise. In de fade-out aan het slot zingt John Lennon een regel uit de hit She Loves You van de groep. Ook een schilderij dat op een ander schilderij te zien is, kan als zodanig omschreven worden. Zo citeert August Jernberg De Nachtwacht op zijn schilderij dat de bezoekers voor De Nachtwacht in het Trippenhuis voorstelt. Filmshots kunnen een citaat uit een andere film zijn, in welk geval het citaat de functie van een allusie heeft.

Een beroemd vermeend citaat van koningin Beatrix is De leugen regeert. Deze uitspraak zou zij gedaan hebben op een bijeenkomst ter gelegenheid van het 40-jarig bestaan van het Nederlands Genootschap van Hoofdredacteuren. Het is echter niet zeker of zij deze uitspraak daadwerkelijk gedaan heeft, omdat er een verbod heerst op het citeren van het Nederlands staatshoofd. In maart 2004 stelde de politieke partij GroenLinks dat dit verbod moet worden afgeschaft. Het gaat dan bijvoorbeeld om het citeren van de koningin tijdens gesprekken met de pers tijdens staatsbezoeken. Meereizende journalisten mogen de antwoorden niet citeren, maar wel aan de vorstin toeschrijven. De journalist is dan verantwoordelijk voor de weergave.

Bij citaten van zinsdelen dient de eigen tekst zo worden geschreven dat het citaat er naadloos in opgenomen is. Wanneer dat niet helemaal lukt zonder bijvoorbeeld een werkwoord uit het citaat te verplaatsen of in een andere tijd te zetten, dan dient deze bewerking te worden gemarkeerd door het woord tussen vierkante haakjes te zetten, bijvoorbeeld: De verteller van de Max Havelaar was makelaar in koffie, en [woonde] op de Lauriergracht, No. 37.