Beste sport inspirerende citaten op pinterest. Beste ideeën over citaten dankbaarheid op. Quote mindful leven tijd nemen voor jezelf is een keuze. Beste ideeën over citaten dankbaarheid op. Beste ideeën over citaten familie op pinterest. Beste ideeën over citaten geluk op pinterest. Voor meer mooie nederlandse quotes citaten en teksten. Beste falen citaten op pinterest dagelijkse. Citaten over het leven soms na uw hart betekent. Beste ideeën over citaten dankbaarheid op. Beste ideeën over wijsheid op pinterest citaten. Beste ideeën over citaten succes op pinterest. Ingspire quote afstand nemen van wat je denkt anderen. Beste gelukkig zijn citaten op pinterest kiezen voor. Levenswijsheid teksten pinterest wijze woorden.

Mindful een verzameling ideeën over citaten mindfulness. Mindfulness kernwoorden pinterest. Flow magazine nl. Beste ideeën over citaten wijsheid op pinterest. Beste ideeën over citaten dankbaarheid op. Inzicht mindfulness als je de moed vindt dwars door. Inzicht over piekeren spreuk spreuken wmt pinterest. Leuke tekst goede ideeen mooie teksten en quotes. Beste ideeën over vertrouwen citaten op pinterest. Citaten over geluk op pinterest gelukkig zijn. Mooie spreuken quotes voor een gelukkig leven. Beste ideeën over ik wil jou op pinterest kussen. Citaat mindfulness is een levenslange reis over pad. Pin van iris puijk op citaten pinterest. Beste ideeën over vertrouwen citaten op pinterest.

en citaat is een letterlijke uitspraak van iemand, die door iemand anders aangehaald wordt. Citeren verschilt van parafraseren doordat bij deze laatste vorm in eigen woorden idee�n van anderen weergegeven worden. Het idee blijft dan wel gehandhaafd, maar anders dan bij citeren is de vorm anders.

Behalve woorden kunnen ook andere uitingen citaat genoemd worden, bijvoorbeeld muziek. Het nummer All You Need Is Love van The Beatles bevat twee citaten: het lied heeft geen eigen intro, maar begint met een citaat uit de Marseillaise. In de fade-out aan het slot zingt John Lennon een regel uit de hit She Loves You van de groep. Ook een schilderij dat op een ander schilderij te zien is, kan als zodanig omschreven worden. Zo citeert August Jernberg De Nachtwacht op zijn schilderij dat de bezoekers voor De Nachtwacht in het Trippenhuis voorstelt. Filmshots kunnen een citaat uit een andere film zijn, in welk geval het citaat de functie van een allusie heeft.

De keuze voor een citaat of een parafrase hangt af van de soort tekst die je schrijft en de functie die de te citeren of te parafraseren bronpassage heeft binnen je tekst. Er bestaan geen vaste richtlijnen die bepalen hoeveel tekst je letterlijk mag of kan overnemen uit andermans werk. Wel een paar globale overwegingen en vuistregels:

De opvattingen over de maatschappelijke functie van toneel zijn altijd aan sterke veranderingen onderhevig geweest. Zo is er door de eeuwen heen erg verschillend gedacht over de vraag of aan komisch toneel, naast een lachwekkende, ook een belerende functie moet worden toegeschreven. (Mak 10, Howarth 17, Knight 36)