Aurelius augustinus citaten aforismen citeert de grote. Vrede is meer dan de afwezigheid van oorlog een. Webshop peace palace. File vlaardingen kunstwerk symbolen van oorlog en vrede. Over oorlog en vrede een voorbeschouwing. Vrede of oorlog stock afbeelding bestaande uit. Oorlog en vrede. Lode marley citaten pot van. Oorlog en vrede uitgeverij hermaion. Oorlog en vrede leo tolstoi boeken website. Oorlog en vrede boek. Nederland rubens quot oorlog en vrede kunstpenningen catawiki. Citaten en wijze woorden uit de islam vrede in jezelf. Geert fotografeert. Quizvragen over één bepaald onderwerp aflevering.

Bol oorlog en vrede boeken. Onthoud dat je tegenstander sowieso een schijterd is. Bol oorlog en vrede dvd lyudmila. Quote gandhi vrede citaten pinterest oorlog. Meer dan gezondheidszorg citaten op pinterest. Oorlog en vrede boek. Over oorlog en vrede cartoon van arf overdwars. Studiebol oorlog en vrede sergei bondartsjoek. Conflicten met een ander tonen de binnen jezelf. Te ervaren uitsluit citaten pot van. Liefdes quotes nederlands rp belbin. Dwarsligger oorlog en vrede lev tolstoj. Oorlog en vrede l n tolstoj boeken website. Oorlog niet geschoten is altijd vrede loesje. Vrede is zoveel meer dan de afwezigheid van oorlog.

Citaten met betrekking tot een bepaald thema, afkomstig van een bepaalde persoon e.d. worden soms gebundeld in boeken. Er zijn ook websites die zich specifiek toeleggen op het verzamelen van bekende citaten, zoals citaten.net in het Nederlands. Binnen de sites van Wikimedia is dit Wikiquote.

Behalve woorden kunnen ook andere uitingen citaat genoemd worden, bijvoorbeeld muziek. Het nummer All You Need Is Love van The Beatles bevat twee citaten: het lied heeft geen eigen intro, maar begint met een citaat uit de Marseillaise. In de fade-out aan het slot zingt John Lennon een regel uit de hit She Loves You van de groep. Ook een schilderij dat op een ander schilderij te zien is, kan als zodanig omschreven worden. Zo citeert August Jernberg De Nachtwacht op zijn schilderij dat de bezoekers voor De Nachtwacht in het Trippenhuis voorstelt. Filmshots kunnen een citaat uit een andere film zijn, in welk geval het citaat de functie van een allusie heeft.

W.D. Howarth signaleert dat "at certain periods playwrights themselves, the educated part of their audience and the most influential of their critics have shown [?] their insistence on the social reference of comic drama [?]." (17) In dergelijke periodes werd pure klucht niet op prijs gesteld.

W.D. Howarth wijst er in de inleiding van Comic drama. The European Heritage op dat de waardering voor pure klucht in de geschiedenis van het komisch toneel niet altijd een vanzelfsprekendheid is geweest. Er zijn periodes geweest waarin zowel toneelschrijvers als hun publiek aan komisch toneel een maatschappelijke functie toeschreven; humor diende "to harness it to some moral purpose." In deze periodes werd "?gratuitous? comic writing" niet op prijs gesteld. (17)