Bol latijnse citaten en gezegden g j m bartelink. Citaten en zegswijzen gedichten spreuken. Bijbelse spreuken en gezegden oy belbin. Citaten en wijze woorden uit de islam het leven is als. Echt sefquotes t teksten spreuken en citaten. Spreuken citaten en quotes over spel spelen. Tegeltjeswijsheid een uniek presentje soms hoor ik. Citaten over loslaten. Citaten wijsheden historische quotes. Nederlandse spreekwoorden spreuken en zegswijzen te. Citaten appevent als je voor apps bent. Paulo coelho citaten quote tranen zijn woorden die moeten. Mejores imágenes de woorden citaten wijze. Citaten en zegswijzen gedichten spreuken. Citaten en zegswijzen bijbelse spreuken gezegden oy.

Citaten en zegswijzen gedichten spreuken. Bol nederlandse spreekwoorden spreuken en. Niccolò machiavelli citaten aforismen citeert de grote. Spreuken citaten en quotes over spel spelen. Bol latijnse citaten en gezegden g j m bartelink. Prisma van de latijnse citaten en gezegden boekhandel bloks. Spreuken wijsheid. Weekend spreuken en zegswijzen. Citaten en zegswijzen gedichten spreuken. Nederlandse spreekwoorden spreuken en zegswijzen te. Mooie spreuken en citaten meer. Spirituele spreuken boeddha wijsheden en boeddhistische. Duitse spreuken zegswijzen. Citaten en zegswijzen bijbelse spreuken gezegden oy. Diepzinnige spreuken over het leven die moeders op hun.

Hieronder zie je 5 manieren om een passage te verwerken: als citaat, als parafrase (met of zonder toevoeging van korte citaatjes) en als verwijzing (al dan niet gecombineerd met verwijzing naar meerdere bronnen). In de voorbeelden is gebruik gemaakt van een passage uit W. D. Howarth, (ed.) Comic drama. The European Heritage. London: Methuen, 1978.

NB: in deze voorbeelden wordt de zogenaamde MLA-stijl gehanteerd; zie de verwijssystemen in het linkermenu voor een beschrijving van deze en andere stijlen.

W.D. Howarth wijst er in de inleiding van Comic drama. The European Heritage op dat de waardering voor pure klucht in de geschiedenis van het komisch toneel niet altijd een vanzelfsprekendheid is geweest. Er zijn periodes geweest waarin zowel toneelschrijvers als hun publiek aan komisch toneel een maatschappelijke functie toeschreven; humor diende "to harness it to some moral purpose." In deze periodes werd "?gratuitous? comic writing" niet op prijs gesteld. (17)

De waardering voor pure klucht zoals wij die aan het begin van de 21e eeuw kennen is geen universeel gegeven. In sommige periodes van de geschiedenis werd komisch toneel geacht een moreel doel te dienen en werd humor als doel in zichzelf niet op prijs gesteld. (Howarth 17)