Spreuken spirituele teksten. Jules deelder citaten aforismen citeert de grote. Jacques c bloem citaten aforismen citeert de grote. Seneca citaten aforismen citeert de grote gedachten. Heraclitus religie is een ziekte maar nobele. Citaten over dood aforismen citeert de grote. Egoistische mensen quotes google zoeken catchy teksten. Citaten over geluk aforismen citeert de grote. Seneca citaten aforismen citeert de grote gedachten. Belcampo citaten aforismen citeert de grote gedachten. Euthanasie en zelfdoding in de klassieke oudheid van. Seneca citaten aforismen citeert de grote gedachten. Jacques c bloem citaten aforismen citeert de grote. Seneca citaten aforismen citeert de grote gedachten. Seneca citaten aforismen citeert de grote gedachten.

De dood van seneca gerard honthorst. Citaten over dood aforismen citeert de grote. Citaten over dood aforismen citeert de grote. Seneca citaten aforismen citeert de grote gedachten. Sterven spirituele teksten. Seneca citaten aforismen citeert de grote gedachten. Seneca citaten aforismen citeert de grote gedachten. Wijsheden voor een gelukkig leven beroemde citaten. Bertus aafjes citaten aforismen citeert de grote. Citaten en wijze woorden uit de islam een dood hart.

en citaat is een letterlijke uitspraak van iemand, die door iemand anders aangehaald wordt. Citeren verschilt van parafraseren doordat bij deze laatste vorm in eigen woorden idee´┐Żn van anderen weergegeven worden. Het idee blijft dan wel gehandhaafd, maar anders dan bij citeren is de vorm anders.

Een beroemd vermeend citaat van koningin Beatrix is De leugen regeert. Deze uitspraak zou zij gedaan hebben op een bijeenkomst ter gelegenheid van het 40-jarig bestaan van het Nederlands Genootschap van Hoofdredacteuren. Het is echter niet zeker of zij deze uitspraak daadwerkelijk gedaan heeft, omdat er een verbod heerst op het citeren van het Nederlands staatshoofd. In maart 2004 stelde de politieke partij GroenLinks dat dit verbod moet worden afgeschaft. Het gaat dan bijvoorbeeld om het citeren van de koningin tijdens gesprekken met de pers tijdens staatsbezoeken. Meereizende journalisten mogen de antwoorden niet citeren, maar wel aan de vorstin toeschrijven. De journalist is dan verantwoordelijk voor de weergave.

De waardering voor pure klucht zoals wij die aan het begin van de 21e eeuw kennen is geen universeel gegeven. In zijn overzicht van de geschiedenis van het komisch toneel in Europa signaleert W.D. Howarth dat in sommige periodes het komisch toneel geacht werd een moreel doel te dienen. Humor als doel in zichzelf werd in deze periodes niet gewaardeerd. (17)

Bij het veelvuldig citeren, moet er voor gewaakt worden dat het auteursrecht niet overtreden wordt. Er kan dan sprake zijn van plagiaat, al is plagiaat niet altijd gebaseerd op citeren. Onder andere de Nederlanders psycholoogRen Diekstra en auteurAdriaan van Dis kwamen negatief in het nieuws nadat zij van plagiaat werden beschuldigd.