Beste ideeën over citaten uit liedjes op pinterest. Beste ideeën over citaten uit liedjes op pinterest. Beste ideeën over citaten uit liedjes op pinterest. Beste ideeën over grappige muziek citaten op pinterest. Beste ideeën over citaten uit liedjes op pinterest. Beste muziek quotes citaten engels. Beste plato citaten op pinterest over muziek. Beste grappige muziek citaten op pinterest. Citaten uit de islam koran youtube. Citaten en wijze woorden uit de islam het leven is als. Beste ideeën over citaten uit liedjes op pinterest. Beste plato citaten op pinterest over muziek. Meer dan ideeën over desiderata gedicht op pinterest. Jules deelder citaten aforismen citeert de grote. Beste ideeën over citaten muziek op pinterest.

Citaten uit het onderwijs. Beste ideeën over citaten muziek op pinterest. Sterke quotes van muzikanten over muziek froot. Beste ideeën over citaten uit liedjes op pinterest. Beste ideeën over citaten muziek op pinterest. Citaten en wijze woorden uit de islam qoran verandert. Pinterest week suusjesworld. Beste ideeën over citaten muziek op pinterest. Beste ideeën over gezegden muziek op pinterest. Beste ideeën over liedjesteksten citaten op pinterest. Beste ideeën over grappige muziek citaten op pinterest. Beste ideeën over citaten muziek op pinterest. Citaten uit bijbel sieren bus in londen kerk religie. Beste ideeën over grappige muziek citaten op pinterest. Beste ideeën over liedjesteksten citaten op pinterest.

en citaat is een letterlijke uitspraak van iemand, die door iemand anders aangehaald wordt. Citeren verschilt van parafraseren doordat bij deze laatste vorm in eigen woorden idee�n van anderen weergegeven worden. Het idee blijft dan wel gehandhaafd, maar anders dan bij citeren is de vorm anders.

De keuze voor een citaat of een parafrase hangt af van de soort tekst die je schrijft en de functie die de te citeren of te parafraseren bronpassage heeft binnen je tekst. Er bestaan geen vaste richtlijnen die bepalen hoeveel tekst je letterlijk mag of kan overnemen uit andermans werk. Wel een paar globale overwegingen en vuistregels:

Bij citaten van zinsdelen dient de eigen tekst zo worden geschreven dat het citaat er naadloos in opgenomen is. Wanneer dat niet helemaal lukt zonder bijvoorbeeld een werkwoord uit het citaat te verplaatsen of in een andere tijd te zetten, dan dient deze bewerking te worden gemarkeerd door het woord tussen vierkante haakjes te zetten, bijvoorbeeld: De verteller van de Max Havelaar was makelaar in koffie, en [woonde] op de Lauriergracht, No. 37.

Bij het veelvuldig citeren, moet er voor gewaakt worden dat het auteursrecht niet overtreden wordt. Er kan dan sprake zijn van plagiaat, al is plagiaat niet altijd gebaseerd op citeren. Onder andere de Nederlanders psycholoogRen Diekstra en auteurAdriaan van Dis kwamen negatief in het nieuws nadat zij van plagiaat werden beschuldigd.