Liefdesspreuken mooie spreuken citaten over liefde. Beste ideeën over vriendschap gedichten op pinterest. Citaten over geluk op pinterest gelukkig zijn. Beste ideeën over citaten familie op pinterest. Beste ideeën over compliment citaten op pinterest. Spreuk vriendschap een echte vriend loopt je nooit voor. Spreuk in het leven verliezen we nooit vrienden leren. Beste ideeën over echte vrienden op pinterest. Vriendentegeltjes. Beste ideeën over baas citaten op pinterest. Citaten van poeh en zijn vrienden reinders oisterwijk b v. Bol citaten van poeh en zijn vrienden a milne. Aforismi evoluti volume dr emilio gerboni. Beste ideeën over echte vrienden op pinterest. Rumag pinterest teksten spreuken en citaten.

Bijbelse spreuken en gezegden oy belbin. Verbroken vriendschap spreuken google zoeken citaten. Mooie spreuk over vriendschap spreuken geluk geven. Iemand die in armoedigheid leeft moet altijd rekening met. Beste echte vriendschap citaten op pinterest. Citaten over klanten quotes en oneliners reputatiecoaching. Citaten over klanten ook quotes spreuken oneliners en. Wijsheid goede vrienden laten je geen stomme dingen doen. Beste ideeën over echte vrienden op pinterest. Echte vriendschap citaten quot leven pinterest. Mooie spreuken pinterest. Vriendschap. Beste ideeën over echte vriendschap citaten op. Spreuk vriendschap bestaat uit twee dingen. Spreuk de beste therapie in wereld is een time out.

De opvattingen over de maatschappelijke functie van toneel zijn altijd aan sterke veranderingen onderhevig geweest. Zo is er door de eeuwen heen erg verschillend gedacht over de vraag of aan komisch toneel, naast een lachwekkende, ook een belerende functie moet worden toegeschreven. (Mak 10, Howarth 17, Knight 36)

De waardering voor pure klucht zoals wij die aan het begin van de 21e eeuw kennen is geen universeel gegeven. In sommige periodes van de geschiedenis werd komisch toneel geacht een moreel doel te dienen en werd humor als doel in zichzelf niet op prijs gesteld. (Howarth 17)

De keuze voor een citaat of een parafrase hangt af van de soort tekst die je schrijft en de functie die de te citeren of te parafraseren bronpassage heeft binnen je tekst. Er bestaan geen vaste richtlijnen die bepalen hoeveel tekst je letterlijk mag of kan overnemen uit andermans werk. Wel een paar globale overwegingen en vuistregels:

Behalve woorden kunnen ook andere uitingen citaat genoemd worden, bijvoorbeeld muziek. Het nummer All You Need Is Love van The Beatles bevat twee citaten: het lied heeft geen eigen intro, maar begint met een citaat uit de Marseillaise. In de fade-out aan het slot zingt John Lennon een regel uit de hit She Loves You van de groep. Ook een schilderij dat op een ander schilderij te zien is, kan als zodanig omschreven worden. Zo citeert August Jernberg De Nachtwacht op zijn schilderij dat de bezoekers voor De Nachtwacht in het Trippenhuis voorstelt. Filmshots kunnen een citaat uit een andere film zijn, in welk geval het citaat de functie van een allusie heeft.