Inspirerende spreuk een rijk leven is verzameling. Citaten van kunstenaars over kunst en het leven. Citaten over het leven schildert een beeld. Citaten en wijze woorden uit de islam piccss pinterest. Spreuken over het leven db belbin. Mooie woorden zijn niet altijd waar en ware. Woorden die raken gedicht keuzes verdriet. Spreuken en citaten over het leven quotes. Spirituele spreuken en citaten teksten. Mooie spreuken quotes voor een gelukkig leven. Ingspire quote afstand nemen van wat je denkt anderen. Pin van piete op ¤rumag¤ pinterest teksten spreuken. Spreuken en citaten over het leven plazilla. Beste ideeën over leven veranderen citaten op. Spreuken en citaten over het leven quotes.

Citaten over het leven de hoop is een goed ontbijt maar. Citaten en wijze woorden uit de islam het leven is vol kansen. Solitude citaten over positief denken. Spreuken over vriendschap quotes of the day. Citaat loslaten wat wij in het leven niet kunnen. Citaten mijn gedichten. Bol wijsheden voor een gelukkig leven. Vandaag ga ik iets vertellen over mooie citaten laura denkt. Beste falen citaten op pinterest dagelijkse. Iemand die in armoedigheid leeft moet altijd rekening met. Wijze spreuken over het leven ii aboriginaltourismontario. Citaten van kunstenaars over kunst en het leven. Citaten en wijze woorden uit de islam januari. Het leven is als de zee altijd in beweging zachte. Genoeg wijze spreuken over het leven ru belbin.

Een beroemd vermeend citaat van koningin Beatrix is De leugen regeert. Deze uitspraak zou zij gedaan hebben op een bijeenkomst ter gelegenheid van het 40-jarig bestaan van het Nederlands Genootschap van Hoofdredacteuren. Het is echter niet zeker of zij deze uitspraak daadwerkelijk gedaan heeft, omdat er een verbod heerst op het citeren van het Nederlands staatshoofd. In maart 2004 stelde de politieke partij GroenLinks dat dit verbod moet worden afgeschaft. Het gaat dan bijvoorbeeld om het citeren van de koningin tijdens gesprekken met de pers tijdens staatsbezoeken. Meereizende journalisten mogen de antwoorden niet citeren, maar wel aan de vorstin toeschrijven. De journalist is dan verantwoordelijk voor de weergave.

De keuze voor een citaat of een parafrase hangt af van de soort tekst die je schrijft en de functie die de te citeren of te parafraseren bronpassage heeft binnen je tekst. Er bestaan geen vaste richtlijnen die bepalen hoeveel tekst je letterlijk mag of kan overnemen uit andermans werk. Wel een paar globale overwegingen en vuistregels:

Een citaat is een nauwkeurige aanhaling en dat betekent dat ook de eventuele (zet)fouten meegeciteerd worden. Eventueel kan aan het citaat de vermelding sic (Latijn voor zo staat het er worden toegevoegd om aan te geven dat de fout in de brontekst staat en niet van de aanhaler zelf is, bijvoorbeeld: volgens Oversteegen is het thema van de roman de onkenbaaheid (sic) van de werkelijkheid.

W.D. Howarth wijst er in de inleiding van Comic drama. The European Heritage op dat de waardering voor pure klucht in de geschiedenis van het komisch toneel niet altijd een vanzelfsprekendheid is geweest. Er zijn periodes geweest waarin zowel toneelschrijvers als hun publiek aan komisch toneel een maatschappelijke functie toeschreven; humor diende "to harness it to some moral purpose." In deze periodes werd "?gratuitous? comic writing" niet op prijs gesteld. (17)