Pps d met mooie citaten. Citaten en motivatie voor mannen dailybase een. Jaarboek voor nederlandse boekgeschiedenis uitgeverij. Jaarboek voor nederlandse boekgeschiedenis. Voor meer mooie nederlandse quotes citaten en teksten. Jaarboek voor nederlandse boekgeschiedenis jaargang · dbnl. Citaat moed en vertrouwen zijn nodig om over de angst dat. Jaarboek voor ecologische geschiedenis uitgeverij. Studenten met een geniale tekst in het fotojaarboek. Dit zijn de beste jaarboek quotes ever damespraatjes. Boekwinkeltjes helfferich d nederlands jaarboek. Pin van darum op quotes pinterest grappig. Rumag pinterest teksten spreuken en citaten. Beste ideeën over grappige leraar citaten op pinterest. Super eenvoudig quotes maken voor social media wpjournalist.

Jaarboek voor nederlandse boekgeschiedenis uitgeverij. Beste keuken citaten op pinterest keukenmuur. Economie financieel jaarboek voor catawiki. Menswetenschappen sociologie ondermaats allochtonen. De beste citaten voor uw scrapbook en wenskaarten boek. Leuke spreuken grappige teksten mooie zinnen pluk de. Rumag vandaag ben ik net zo vrolijk als een duif met. Hilarische quotes uit schooljaarboeken bizar upcoming. Jaarboek voor feng shui en chinese astrologie. Jaarboek voor middeleeuwse geschiedenis boeken. Mooie woorden zijn niet altijd waar en ware. De revisor jaarboek voor nieuwe literatuur · dbnl. Ideeën voor jaarboek bios wikisailor. Jaarboek maken voor de eindexamenleerlingen apprentice xm. Briljante en herkenbare quotes van rumag.

De keuze voor een citaat of een parafrase hangt af van de soort tekst die je schrijft en de functie die de te citeren of te parafraseren bronpassage heeft binnen je tekst. Er bestaan geen vaste richtlijnen die bepalen hoeveel tekst je letterlijk mag of kan overnemen uit andermans werk. Wel een paar globale overwegingen en vuistregels:

Een beroemd vermeend citaat van koningin Beatrix is De leugen regeert. Deze uitspraak zou zij gedaan hebben op een bijeenkomst ter gelegenheid van het 40-jarig bestaan van het Nederlands Genootschap van Hoofdredacteuren. Het is echter niet zeker of zij deze uitspraak daadwerkelijk gedaan heeft, omdat er een verbod heerst op het citeren van het Nederlands staatshoofd. In maart 2004 stelde de politieke partij GroenLinks dat dit verbod moet worden afgeschaft. Het gaat dan bijvoorbeeld om het citeren van de koningin tijdens gesprekken met de pers tijdens staatsbezoeken. Meereizende journalisten mogen de antwoorden niet citeren, maar wel aan de vorstin toeschrijven. De journalist is dan verantwoordelijk voor de weergave.

Een citaat is een nauwkeurige aanhaling en dat betekent dat ook de eventuele (zet)fouten meegeciteerd worden. Eventueel kan aan het citaat de vermelding sic (Latijn voor zo staat het er worden toegevoegd om aan te geven dat de fout in de brontekst staat en niet van de aanhaler zelf is, bijvoorbeeld: volgens Oversteegen is het thema van de roman de onkenbaaheid (sic) van de werkelijkheid.

De opvattingen over de maatschappelijke functie van toneel zijn altijd aan sterke veranderingen onderhevig geweest. Zo is er door de eeuwen heen erg verschillend gedacht over de vraag of aan komisch toneel, naast een lachwekkende, ook een belerende functie moet worden toegeschreven. (Mak 10, Howarth 17, Knight 36)