Zelfs als de lucht volledig donker is zijn er nog steeds. Citaten natuur quotes om te onthouden als je niet kunt. Wandelgids filosofische wandelingen door de natuur knnv. Over je ware natuur joanika advaita vedanta non. Best natuur citaten images on pinterest dutch quotes. Gedichten paula hagenaars mijn fotogedichten pinterest. Iedereen denkt aan de uitstekende voorvallen uit onze. Inspirerende motivatie citaten over natuur achtergrond. Gedichten paula hagenaars mijn fotogedichten pinterest. Citaten natuur quotes om te onthouden als je niet kunt. Citaten en spreuken over natuur. Filosofische citaten vriendschap wijsheid wanneer je. Inspirerende spreuken over de natuur wijsheden. Citaten quotes nicoleplantius. Citaten en spreuken over natuur.

Spreuken spirituele teksten. Inspirerende spreuken over de natuur wijsheden. Inspirerende spreuken over de natuur wijsheden. Je moeder citaten pagina pot van. Citaten quotes nicoleplantius. Filosofische citaten reizen vijf geweldige quotes over. Citaten powerpoint presentaties maddy. Citaten liefde is alles één. Citaten quotes nicoleplantius. Filosofische citaten leven en wijze woorden uit. Filosofische wandelingen natuur filosofie geschiedenis.

De keuze voor een citaat of een parafrase hangt af van de soort tekst die je schrijft en de functie die de te citeren of te parafraseren bronpassage heeft binnen je tekst. Er bestaan geen vaste richtlijnen die bepalen hoeveel tekst je letterlijk mag of kan overnemen uit andermans werk. Wel een paar globale overwegingen en vuistregels:

Harry Mulisch heeft ooit verklaard dat het talent om goed te schrijven vooral zit in de bereidheid om tijd en moeite te investeren in een tekst: "Het feit dat je bereid bent zo hard op een blaadje papier te werken, maakt deel uit van je talent". (geciteerd in Burger en De Jong, 1997: 25)

Wanneer er iets uit het geciteerde gedeelte niet wordt meegeciteerd, dient de weglating te worden gemarkeerd met een beletselteken: drie puntjes tussen ronde haakjes, bijvoorbeeld: de verteller van de Max Havelaar stelt zich voor met: Ik ben makelaar (...) en woon op de Lauriergracht, No. 37.[1]

Het citaatrecht is een uitzondering op de bescherming die auteurs door auteursrecht wordt geboden. Het staat het citeren uit beschermde werken toe wanneer aan een aantal voorwaarden zoals bronvermelding wordt voldaan. Het citaatrecht is vergelijkbaar met, maar niet identiek aan, het Amerikaanse fair use-beginsel. Het citaatrecht is vrij beperkt, beperkter dan fair use in ieder geval.