Filosofische citaten vriendschap wijsheid wanneer je. Gedichten paula hagenaars mijn fotogedichten pinterest. Citaten quotes nicoleplantius. Citaten natuur quotes om te onthouden als je niet kunt. Citaten quotes nicoleplantius. Iedereen denkt aan de uitstekende voorvallen uit onze. Filosofische citaten reizen vijf geweldige quotes over. Zelfs als de lucht volledig donker is zijn er nog steeds. Je moeder citaten pagina pot van. Spreuken spirituele teksten. Inspirerende spreuken over de natuur wijsheden. Inspirerende spreuken over de natuur wijsheden. Gedichten paula hagenaars mijn fotogedichten pinterest. Filosofische wandelingen natuur filosofie geschiedenis. Inspirerende spreuken over de natuur wijsheden.

Citaten powerpoint presentaties maddy. Over je ware natuur joanika advaita vedanta non. Wandelgids filosofische wandelingen door de natuur knnv. Filosofische citaten leven en wijze woorden uit. Citaten en spreuken over natuur. Citaten quotes nicoleplantius. Inspirerende motivatie citaten over natuur achtergrond. Best natuur citaten images on pinterest dutch quotes. Citaten natuur quotes om te onthouden als je niet kunt. Citaten en spreuken over natuur. Citaten liefde is alles één.

NB: in deze voorbeelden wordt de zogenaamde MLA-stijl gehanteerd; zie de verwijssystemen in het linkermenu voor een beschrijving van deze en andere stijlen.

Behalve woorden kunnen ook andere uitingen citaat genoemd worden, bijvoorbeeld muziek. Het nummer All You Need Is Love van The Beatles bevat twee citaten: het lied heeft geen eigen intro, maar begint met een citaat uit de Marseillaise. In de fade-out aan het slot zingt John Lennon een regel uit de hit She Loves You van de groep. Ook een schilderij dat op een ander schilderij te zien is, kan als zodanig omschreven worden. Zo citeert August Jernberg De Nachtwacht op zijn schilderij dat de bezoekers voor De Nachtwacht in het Trippenhuis voorstelt. Filmshots kunnen een citaat uit een andere film zijn, in welk geval het citaat de functie van een allusie heeft.

Bij citaten van zinsdelen dient de eigen tekst zo worden geschreven dat het citaat er naadloos in opgenomen is. Wanneer dat niet helemaal lukt zonder bijvoorbeeld een werkwoord uit het citaat te verplaatsen of in een andere tijd te zetten, dan dient deze bewerking te worden gemarkeerd door het woord tussen vierkante haakjes te zetten, bijvoorbeeld: De verteller van de Max Havelaar was makelaar in koffie, en [woonde] op de Lauriergracht, No. 37.

Harry Mulisch heeft ooit verklaard dat het talent om goed te schrijven vooral zit in de bereidheid om tijd en moeite te investeren in een tekst: "Het feit dat je bereid bent zo hard op een blaadje papier te werken, maakt deel uit van je talent". (geciteerd in Burger en De Jong, 1997: 25)