Wijsheden voor een gelukkig leven beroemde citaten. Leuke spreuk volg je hart want dat klopt spreuken. Beste ideeën over auteur citaten op pinterest. Beste ideeën over citaten lezen op pinterest. Met de franse slag katie fforde twee zusjes erven een. Mijn favoriete boeken boekrecensie trotsemoeders. Citaten van poeh en zijn vrienden a milne boeken. Citaten waters boeken neuken quote van de week. Quote van de week tekstbureau ginneken. Mooiste quotes over boeken van tekstbureau. Als je te vroeg klaarkomt moet wat later beginnen en. Paulo coelho citaten quote tranen zijn woorden die moeten. Kosmos groot citatenboek citaten spreuken en. Prijatnogo appetita smakelijke recepten met citaten uit. Plato ppt video online download.

Citaten boeken xl kosmos groot citatenboek. Beste ideeën over citaten lezen op pinterest. Bol inspirerende business citaten. Best lezen images on pinterest classroom ideas. J krishnamurti boekje met citaten engels te koop. Favoriete citaten van tekstbureau ginneken. Uit je hard mooie teksten en uitspraken pinterest. Beste boek citaten op pinterest over lezen. Bol citaten aforismen cees buddingh. Engelse teksten quotes of the day. Regels realiteit spreuken loesje. Citaten boeken lachen quote van de week. Augustinus zijn mooiste citaten boeken. Mooiste quotes over boeken van tekstbureau. Beste ideeën over citaten lezen op pinterest.

Harry Mulisch heeft ooit verklaard dat het talent om goed te schrijven vooral zit in de bereidheid om tijd en moeite te investeren in een tekst: "Het feit dat je bereid bent zo hard op een blaadje papier te werken, maakt deel uit van je talent". (geciteerd in Burger en De Jong, 1997: 25)

Behalve woorden kunnen ook andere uitingen citaat genoemd worden, bijvoorbeeld muziek. Het nummer All You Need Is Love van The Beatles bevat twee citaten: het lied heeft geen eigen intro, maar begint met een citaat uit de Marseillaise. In de fade-out aan het slot zingt John Lennon een regel uit de hit She Loves You van de groep. Ook een schilderij dat op een ander schilderij te zien is, kan als zodanig omschreven worden. Zo citeert August Jernberg De Nachtwacht op zijn schilderij dat de bezoekers voor De Nachtwacht in het Trippenhuis voorstelt. Filmshots kunnen een citaat uit een andere film zijn, in welk geval het citaat de functie van een allusie heeft.

De opvattingen over de maatschappelijke functie van toneel zijn altijd aan sterke veranderingen onderhevig geweest. Zo is er door de eeuwen heen erg verschillend gedacht over de vraag of aan komisch toneel, naast een lachwekkende, ook een belerende functie moet worden toegeschreven. (Mak 10, Howarth 17, Knight 36)

Bij citaten van zinsdelen dient de eigen tekst zo worden geschreven dat het citaat er naadloos in opgenomen is. Wanneer dat niet helemaal lukt zonder bijvoorbeeld een werkwoord uit het citaat te verplaatsen of in een andere tijd te zetten, dan dient deze bewerking te worden gemarkeerd door het woord tussen vierkante haakjes te zetten, bijvoorbeeld: De verteller van de Max Havelaar was makelaar in koffie, en [woonde] op de Lauriergracht, No. 37.