Beste ideeën over zoon verjaardags citaten op. Beste geboorte citaten op pinterest. Beste ideeën over zwangerschap citaten op pinterest. Beste geboorte citaten op pinterest. Geboorte zoon baby in badje felicitatiekaarten. Hoeraaa een jongen julesklas. Felicitatiekaart hart hout felicitatiekaarten kaartje go. Tekst geboortekaartje zoon. Origineel geboorte tekstje voor een jongen groot. Geboorte zoon blauw uiltje felicitatiekaarten kaartje go. Beste geboorte citaten op pinterest. Beste geboorte citaten op pinterest. Beste ideeën over kleinzoon citaten op pinterest. Beste ideeën over zoon verjaardags citaten op pinterest. Felicitatie geboorte zoon uiltje tak felicitatiekaarten.

Beste zwangerschap citaten op pinterest. Beste ideeën over verjaardag zoon op pinterest. Vierkante fotokaarten geboorte zoon posthuijs. Beste ideeën over moeder zoon citaten op pinterest. Moeder citaten spreuken gedichten en. Gefeliciteerd met verjaardag zoon inspectionconference. Felicitatie geboorte zoon brug felicitatiekaarten. Beste geboorte citaten op pinterest. Top felicitatie geboorte zoon gedicht ic blessingbox. Beste geboorte citaten op pinterest. Geboorte zoon geboortekaartjes leuk grut. Beste ideeën over kerst citaten op pinterest. Verlies moeder mooie gedichten en illustraties. Beste ideeën over geboorte citaten op pinterest. Geboorte zoon wenskaarten animaatjes.

De keuze voor een citaat of een parafrase hangt af van de soort tekst die je schrijft en de functie die de te citeren of te parafraseren bronpassage heeft binnen je tekst. Er bestaan geen vaste richtlijnen die bepalen hoeveel tekst je letterlijk mag of kan overnemen uit andermans werk. Wel een paar globale overwegingen en vuistregels:

Bij het veelvuldig citeren, moet er voor gewaakt worden dat het auteursrecht niet overtreden wordt. Er kan dan sprake zijn van plagiaat, al is plagiaat niet altijd gebaseerd op citeren. Onder andere de Nederlanders psycholoogRen Diekstra en auteurAdriaan van Dis kwamen negatief in het nieuws nadat zij van plagiaat werden beschuldigd.

Hieronder zie je 5 manieren om een passage te verwerken: als citaat, als parafrase (met of zonder toevoeging van korte citaatjes) en als verwijzing (al dan niet gecombineerd met verwijzing naar meerdere bronnen). In de voorbeelden is gebruik gemaakt van een passage uit W. D. Howarth, (ed.) Comic drama. The European Heritage. London: Methuen, 1978.

Een citaat is een nauwkeurige aanhaling en dat betekent dat ook de eventuele (zet)fouten meegeciteerd worden. Eventueel kan aan het citaat de vermelding sic (Latijn voor zo staat het er worden toegevoegd om aan te geven dat de fout in de brontekst staat en niet van de aanhaler zelf is, bijvoorbeeld: volgens Oversteegen is het thema van de roman de onkenbaaheid (sic) van de werkelijkheid.