Spreuken over bloemen bij een afscheid google zoeken. Vriendschap quotes google zoeken spreuken en gezegden. Citaten zoeken apa verbroken vriendschap spreuken google. Citaten en wijze woorden uit de islam piccss pinterest. Spreuken over autisme google zoeken quotes. Citaten over zoeken belofte google. Liefdesgedicht samenwonen google zoeken gedichten. Citaten zoeken quest spreuken engels google mooie. Grappige zinnen over slechte vrienden google zoeken. Lieve mama quotes google zoeken citaten t. Citaten zoeken mobil keuzes pinterest beste. Gedicht regenboog christelijk google zoeken teksten. Citaten over zoeken belofte google. Dikke pluim google zoeken geschenkjes attenties. Citaten zoeken quest spreuken engels google mooie.

Teksten familie google zoeken pinterest. Best images about gedichten toon hermans on pinterest. Mijn kind citaten moeder pinterest. Citaten over zoeken belofte google. Citaten zoeken quest spreuken engels google mooie. Citaten over zoeken belofte google. Beste teleurstelling citaten op pinterest hypocriet. Beste falen citaten op pinterest dagelijkse. Citaten over zoeken belofte google. Mooie teksten google zoeken uitspraken spreuken. Citaten zoeken quest spreuken engels google mooie. Citaten over zoeken belofte google. Welkom bij de kleuters google zoeken spreuken. Citaten zoeken medan beste ideeën over werk op. Citaten over zoeken belofte google.

Bij citaten van zinsdelen dient de eigen tekst zo worden geschreven dat het citaat er naadloos in opgenomen is. Wanneer dat niet helemaal lukt zonder bijvoorbeeld een werkwoord uit het citaat te verplaatsen of in een andere tijd te zetten, dan dient deze bewerking te worden gemarkeerd door het woord tussen vierkante haakjes te zetten, bijvoorbeeld: De verteller van de Max Havelaar was makelaar in koffie, en [woonde] op de Lauriergracht, No. 37.

Behalve woorden kunnen ook andere uitingen citaat genoemd worden, bijvoorbeeld muziek. Het nummer All You Need Is Love van The Beatles bevat twee citaten: het lied heeft geen eigen intro, maar begint met een citaat uit de Marseillaise. In de fade-out aan het slot zingt John Lennon een regel uit de hit She Loves You van de groep. Ook een schilderij dat op een ander schilderij te zien is, kan als zodanig omschreven worden. Zo citeert August Jernberg De Nachtwacht op zijn schilderij dat de bezoekers voor De Nachtwacht in het Trippenhuis voorstelt. Filmshots kunnen een citaat uit een andere film zijn, in welk geval het citaat de functie van een allusie heeft.

Een beroemd vermeend citaat van koningin Beatrix is De leugen regeert. Deze uitspraak zou zij gedaan hebben op een bijeenkomst ter gelegenheid van het 40-jarig bestaan van het Nederlands Genootschap van Hoofdredacteuren. Het is echter niet zeker of zij deze uitspraak daadwerkelijk gedaan heeft, omdat er een verbod heerst op het citeren van het Nederlands staatshoofd. In maart 2004 stelde de politieke partij GroenLinks dat dit verbod moet worden afgeschaft. Het gaat dan bijvoorbeeld om het citeren van de koningin tijdens gesprekken met de pers tijdens staatsbezoeken. Meereizende journalisten mogen de antwoorden niet citeren, maar wel aan de vorstin toeschrijven. De journalist is dan verantwoordelijk voor de weergave.

De keuze voor een citaat of een parafrase hangt af van de soort tekst die je schrijft en de functie die de te citeren of te parafraseren bronpassage heeft binnen je tekst. Er bestaan geen vaste richtlijnen die bepalen hoeveel tekst je letterlijk mag of kan overnemen uit andermans werk. Wel een paar globale overwegingen en vuistregels: