Beste ideeën over waardering citaten op pinterest. Filosofie op de iphone citaten en wijsheden app apps. Beste afbeeldingen van filosofie boeken citaten en boek. Beste ideeën over waardering citaten op pinterest. Filosofie op de iphone citaten en wijsheden app apps. Beste ideeën over beroemde franse citaten op pinterest. Filosofie op de iphone citaten en wijsheden app apps. Beste ideeën over waardering citaten op pinterest. Filosofie citaten. Beste ideeën over waardering citaten op pinterest. Beste ideeën over huwelijks citaten op pinterest. Beste afbeeldingen van leuke uitspraken inspirerende. Quotes om te onthouden als je niet kunt stoppen met. Beste liefde vriendschap citaten op pinterest. Metafilosofie is nadenken over de doelen.

Meer dan citaten over geluk op pinterest. Gwf hegel citaten aforismen citeert de grote gedachten. Filosofie op de iphone citaten en wijsheden app apps. Gedachte we kunnen zonder ideeën leven maar niet. Wijze woorden filosofie. Meer dan citaten over geluk op pinterest. Mut ist nicht keine angst zu haben sondern die eigene. Citaten van poeh en zijn vrienden reinders oisterwijk b v. Loesje google zoeken citaten pinterest. Honoré de balzac citaten pot van.

Behalve woorden kunnen ook andere uitingen citaat genoemd worden, bijvoorbeeld muziek. Het nummer All You Need Is Love van The Beatles bevat twee citaten: het lied heeft geen eigen intro, maar begint met een citaat uit de Marseillaise. In de fade-out aan het slot zingt John Lennon een regel uit de hit She Loves You van de groep. Ook een schilderij dat op een ander schilderij te zien is, kan als zodanig omschreven worden. Zo citeert August Jernberg De Nachtwacht op zijn schilderij dat de bezoekers voor De Nachtwacht in het Trippenhuis voorstelt. Filmshots kunnen een citaat uit een andere film zijn, in welk geval het citaat de functie van een allusie heeft.

Wanneer er iets uit het geciteerde gedeelte niet wordt meegeciteerd, dient de weglating te worden gemarkeerd met een beletselteken: drie puntjes tussen ronde haakjes, bijvoorbeeld: de verteller van de Max Havelaar stelt zich voor met: Ik ben makelaar (...) en woon op de Lauriergracht, No. 37.[1]

De keuze voor een citaat of een parafrase hangt af van de soort tekst die je schrijft en de functie die de te citeren of te parafraseren bronpassage heeft binnen je tekst. Er bestaan geen vaste richtlijnen die bepalen hoeveel tekst je letterlijk mag of kan overnemen uit andermans werk. Wel een paar globale overwegingen en vuistregels:

De waardering voor pure klucht zoals wij die aan het begin van de 21e eeuw kennen is geen universeel gegeven. In zijn overzicht van de geschiedenis van het komisch toneel in Europa signaleert W.D. Howarth dat in sommige periodes het komisch toneel geacht werd een moreel doel te dienen. Humor als doel in zichzelf werd in deze periodes niet gewaardeerd. (17)