Citaten uit het boek der natuur klaas van berkel isbn. Mooie woorden zijn niet altijd waar en ware. Citaten uit de geschiedenis en wijze woorden. Citaten uit engels pippi langkous spreuken quotes studio. Citaat moed en vertrouwen zijn nodig om over de angst dat. Beste ideeën over citaten uit liedjes op pinterest. Beste ideeën over huis citaten op pinterest. Gedichten paula hagenaars levens citaten pinterest. Beste ideeën over wijze woorden op pinterest. Gerd de ley citaten aforismen citeert grote. Powerpoints rian. Citaten uit engels pippi langkous spreuken quotes studio. Woorden van belofte citaten uit de bijbel met prachtige. Meer dan citaten uit liedjes op pinterest. Citaten uit boek spijt beste ideeën over lezen.

Inzicht als het leven je uitdaagt met tegenslagen daag. Citaat vaak zijn mensen die kritiek op jouw leven hebben. Citaten uit engels pippi langkous spreuken quotes studio. Citaten uit boek spijt filminfo film michiel de. Woorden van liefde citaten uit de bijbel met prachtige. Citaten over reputatie naast quotes ook spreuken en. Gerd de ley citaten aforismen citeert grote. Mooie beschrijving van het werken in de gehandicaptenzorg. Citaten uit de bijbel teksten nbv cadeaus kameel. Woorden van liefde citaten uit de bijbel met prachtige. Beste ideeën over citaten uit liedjes op pinterest.

NB: in deze voorbeelden wordt de zogenaamde MLA-stijl gehanteerd; zie de verwijssystemen in het linkermenu voor een beschrijving van deze en andere stijlen.

Hieronder zie je 5 manieren om een passage te verwerken: als citaat, als parafrase (met of zonder toevoeging van korte citaatjes) en als verwijzing (al dan niet gecombineerd met verwijzing naar meerdere bronnen). In de voorbeelden is gebruik gemaakt van een passage uit W. D. Howarth, (ed.) Comic drama. The European Heritage. London: Methuen, 1978.

Een beroemd vermeend citaat van koningin Beatrix is De leugen regeert. Deze uitspraak zou zij gedaan hebben op een bijeenkomst ter gelegenheid van het 40-jarig bestaan van het Nederlands Genootschap van Hoofdredacteuren. Het is echter niet zeker of zij deze uitspraak daadwerkelijk gedaan heeft, omdat er een verbod heerst op het citeren van het Nederlands staatshoofd. In maart 2004 stelde de politieke partij GroenLinks dat dit verbod moet worden afgeschaft. Het gaat dan bijvoorbeeld om het citeren van de koningin tijdens gesprekken met de pers tijdens staatsbezoeken. Meereizende journalisten mogen de antwoorden niet citeren, maar wel aan de vorstin toeschrijven. De journalist is dan verantwoordelijk voor de weergave.

Bij citaten van zinsdelen dient de eigen tekst zo worden geschreven dat het citaat er naadloos in opgenomen is. Wanneer dat niet helemaal lukt zonder bijvoorbeeld een werkwoord uit het citaat te verplaatsen of in een andere tijd te zetten, dan dient deze bewerking te worden gemarkeerd door het woord tussen vierkante haakjes te zetten, bijvoorbeeld: De verteller van de Max Havelaar was makelaar in koffie, en [woonde] op de Lauriergracht, No. 37.