Post voor mevrouw bromley stefan brijs mactartufo. Leesdossier van iris eijkern post voor mevrouw bromley. Post voor mevrouw bromley seppe schoeters. Post voor mevrouw bromley stefan brijs hanne schepmans. Hendrik chris over post voor mevrouw bromley stefan. Tine schreef een recensie over post voor mevrouw bromley. Post voor mevrouw bromley stefan brijs literatuur. Boekboetiek recensie post voor mevrouw bromley stefan. Post voor mevrouw bromley stefan brijs. Post voor mevrouw bromley love these books pinterest. Post voor mevrouw bromley woi. Tzum nieuws rechten nieuwe roman stefan brijs verkocht. Post voor mevrouw bromley boek e dr door stefan brijs. Boekboetiek mijn boekenbeursbuit. Stefan brijs post voor mevrouw bromley.

‘post voor mevrouw bromley stefan brijs. Post voor mevrouw bromley woi. Post voor mevrouw bromley een boek over de eerste. Post voor mevrouw bromley stefan brijs isbn. Best images about post voor mevrouw bromley on. Bol post voor mevrouw bromley ebook stefan brijs. Stefan brijs. Post voor mevrouw bromley. Stefan brijs post voor mevrouw bromley humo the wild site. Post voor mevrouw bromley poperinge wereldoorlog i in de. Post voor mevrouw bromley boekhandel. Grotezus be geschenken en hebbedingen voor meisjes. Boek post voor mevrouw bromley stefan brijs peter heirman. Photo copy post voor mevrouw bromley. Post voor mevrouw bromley woi.

De waardering voor pure klucht zoals wij die aan het begin van de 21e eeuw kennen is geen universeel gegeven. In zijn overzicht van de geschiedenis van het komisch toneel in Europa signaleert W.D. Howarth dat in sommige periodes het komisch toneel geacht werd een moreel doel te dienen. Humor als doel in zichzelf werd in deze periodes niet gewaardeerd. (17)

Behalve woorden kunnen ook andere uitingen citaat genoemd worden, bijvoorbeeld muziek. Het nummer All You Need Is Love van The Beatles bevat twee citaten: het lied heeft geen eigen intro, maar begint met een citaat uit de Marseillaise. In de fade-out aan het slot zingt John Lennon een regel uit de hit She Loves You van de groep. Ook een schilderij dat op een ander schilderij te zien is, kan als zodanig omschreven worden. Zo citeert August Jernberg De Nachtwacht op zijn schilderij dat de bezoekers voor De Nachtwacht in het Trippenhuis voorstelt. Filmshots kunnen een citaat uit een andere film zijn, in welk geval het citaat de functie van een allusie heeft.

Hieronder zie je 5 manieren om een passage te verwerken: als citaat, als parafrase (met of zonder toevoeging van korte citaatjes) en als verwijzing (al dan niet gecombineerd met verwijzing naar meerdere bronnen). In de voorbeelden is gebruik gemaakt van een passage uit W. D. Howarth, (ed.) Comic drama. The European Heritage. London: Methuen, 1978.

De keuze voor een citaat of een parafrase hangt af van de soort tekst die je schrijft en de functie die de te citeren of te parafraseren bronpassage heeft binnen je tekst. Er bestaan geen vaste richtlijnen die bepalen hoeveel tekst je letterlijk mag of kan overnemen uit andermans werk. Wel een paar globale overwegingen en vuistregels: