Citaten over klanten quotes en oneliners reputatiecoaching. Grappige citaten over grappen. Illustratie reizen inspiratie citaten over koffer silhouet. Citaten over geluk op pinterest gelukkig zijn. Beste grappige citaten over vakantie op pinterest. De reeks van liefde wenst citaten over witte achtergrond. Beste ideeën over grappige citaten reizen op. Meer dan geduld citaten op pinterest. Beste ideeën over vakantie citaat op pinterest. Bol inspirerende business citaten merkloos. Beste ideeën over grappige citaten reizen op. Beste ideeën over vakantie humor op pinterest strand. Citaten over het leven soms na uw hart betekent. Citaten over stilte spirituele teksten. Citaten over het leven de hoop is en.

Quotes over vriendschap. Beste ideeën over italiaanse citaten op pinterest. Citaten over klanten ook quotes spreuken oneliners en. Citaten over klanten quotes en oneliners reputatiecoaching. Beste ideeën over italiaanse citaten op pinterest. Spreekwoorden en citaten over bloemen. Beste ideeën over gezegden het leven op pinterest. Reeks inspiratiehand getrokken citaten over geluk vector. Citaten van kunstenaars over kunst en het leven. Citaten van kunstenaars over kunst en het leven. Meer dan citaten over geluk op pinterest. Mooie spreuken pinterest. Spreuken citaten en quotes over spel spelen. Beste ideeën over grappige citaten reizen op. Beste ideeën over gelukkig gezin citaten op pinterest.

Hieronder zie je 5 manieren om een passage te verwerken: als citaat, als parafrase (met of zonder toevoeging van korte citaatjes) en als verwijzing (al dan niet gecombineerd met verwijzing naar meerdere bronnen). In de voorbeelden is gebruik gemaakt van een passage uit W. D. Howarth, (ed.) Comic drama. The European Heritage. London: Methuen, 1978.

Een beroemd vermeend citaat van koningin Beatrix is De leugen regeert. Deze uitspraak zou zij gedaan hebben op een bijeenkomst ter gelegenheid van het 40-jarig bestaan van het Nederlands Genootschap van Hoofdredacteuren. Het is echter niet zeker of zij deze uitspraak daadwerkelijk gedaan heeft, omdat er een verbod heerst op het citeren van het Nederlands staatshoofd. In maart 2004 stelde de politieke partij GroenLinks dat dit verbod moet worden afgeschaft. Het gaat dan bijvoorbeeld om het citeren van de koningin tijdens gesprekken met de pers tijdens staatsbezoeken. Meereizende journalisten mogen de antwoorden niet citeren, maar wel aan de vorstin toeschrijven. De journalist is dan verantwoordelijk voor de weergave.

en citaat is een letterlijke uitspraak van iemand, die door iemand anders aangehaald wordt. Citeren verschilt van parafraseren doordat bij deze laatste vorm in eigen woorden idee�n van anderen weergegeven worden. Het idee blijft dan wel gehandhaafd, maar anders dan bij citeren is de vorm anders.

Citaten met betrekking tot een bepaald thema, afkomstig van een bepaalde persoon e.d. worden soms gebundeld in boeken. Er zijn ook websites die zich specifiek toeleggen op het verzamelen van bekende citaten, zoals citaten.net in het Nederlands. Binnen de sites van Wikimedia is dit Wikiquote.