Meer dan schrijver citaten op pinterest schrijvers. Foto s van bekende schrijvers toen ze nog jong waren. Inspirerende spreuken over de natuur wijsheden. Gesigneerd handtekeningen van bekende nederlandse. Bekende schrijvers gestrikt voor theater het klooster. Bol citaten van bekende christenen nvt. Over schrijver citaten die je moet zien. Bol inspirerende business citaten. Godfried bomans wikipedia. Citaten van bekende personen quotes bram moszkowicz. Citaten versjes plazilla. Foto s van bekende schrijvers toen ze nog jong waren. Over schrijver citaten die je moet zien. Deze bekende nederlanders overleden in nieuws. Beste afbeeldingen van scandinavische schrijvers.

Liefdesgedichten bekende vlaamse dichters. Citaten van bekende personen quotes bram moszkowicz. Favoriete citaten van tekstbureau ginneken. Beste afbeeldingen van scandinavische schrijvers. De mooiste latijnse citaten spreuken gezegden en. Boeken top populairste schrijvers van nederland. Mooie spreuken quotes voor een gelukkig leven. Gesigneerd handtekeningen van bekende nederlandse. Jerzy kosinski persona pinterest famous poets. Foto s van bekende schrijvers toen ze nog jong waren. Beste ideeën over schrijver citaten op pinterest. Beste ideeën over nelson mandela citaten op pinterest. Herman brusselmans wikipedia. Links zeiksijs haagsweb. Favoriete citaten van tekstbureau ginneken.

De opvattingen over de maatschappelijke functie van toneel zijn altijd aan sterke veranderingen onderhevig geweest. Zo is er door de eeuwen heen erg verschillend gedacht over de vraag of aan komisch toneel, naast een lachwekkende, ook een belerende functie moet worden toegeschreven. (Mak 10, Howarth 17, Knight 36)

De keuze voor een citaat of een parafrase hangt af van de soort tekst die je schrijft en de functie die de te citeren of te parafraseren bronpassage heeft binnen je tekst. Er bestaan geen vaste richtlijnen die bepalen hoeveel tekst je letterlijk mag of kan overnemen uit andermans werk. Wel een paar globale overwegingen en vuistregels:

NB: in deze voorbeelden wordt de zogenaamde MLA-stijl gehanteerd; zie de verwijssystemen in het linkermenu voor een beschrijving van deze en andere stijlen.

Behalve woorden kunnen ook andere uitingen citaat genoemd worden, bijvoorbeeld muziek. Het nummer All You Need Is Love van The Beatles bevat twee citaten: het lied heeft geen eigen intro, maar begint met een citaat uit de Marseillaise. In de fade-out aan het slot zingt John Lennon een regel uit de hit She Loves You van de groep. Ook een schilderij dat op een ander schilderij te zien is, kan als zodanig omschreven worden. Zo citeert August Jernberg De Nachtwacht op zijn schilderij dat de bezoekers voor De Nachtwacht in het Trippenhuis voorstelt. Filmshots kunnen een citaat uit een andere film zijn, in welk geval het citaat de functie van een allusie heeft.