Beste ideeën over grappige citaten reizen op. Beste ideeën over grappige citaten reizen op. Vakantie rumag pinterest humor en. Beste ideeën over grappige citaten vakantie op. Beste grappige citaten over reizen op pinterest. Meer dan grappige citaten over reizen op pinterest. Singular object s grappige citaten over vakantie. Meer dan grappige chocolade citaten op pinterest. Beste ideeën over grappige citaten reizen op. Beste ideeën over grappige citaten reizen op. Beste ideeën over grappige citaten reizen op. Meer dan grappige citaten over reizen op pinterest. Beste ideeën over grappige citaten reizen op. Beste ideeën over grappige citaten reizen op. Beste ideeën over grappige strand citaten op pinterest.

Citaten over reizen aforismen citeert de grote. Beste ideeën over grappige strand citaten op pinterest. Beste grappige citaten over vakantie op pinterest. Meer dan grappige citaten over reizen op pinterest. Meer dan grappige citaten over reizen op pinterest. Grappige uitspraken over vakantie. Beste ideeën over grappige citaten reizen op. Beste grappige citaten over vakantie op pinterest. De populairste ideeën over grappige citaten reizen. Meer dan grappige citaten over reizen op pinterest. Beste ideeën over grappige citaten reizen op. Beste ideeën over grappige citaten reizen op. Zonder te reizen beleef ik ook de mooiste avonturen pvc. Beste ideeën over grappige citaten reizen op. Beste ideeën over grappige citaten vakantie op.

De keuze voor een citaat of een parafrase hangt af van de soort tekst die je schrijft en de functie die de te citeren of te parafraseren bronpassage heeft binnen je tekst. Er bestaan geen vaste richtlijnen die bepalen hoeveel tekst je letterlijk mag of kan overnemen uit andermans werk. Wel een paar globale overwegingen en vuistregels:

Citaten met betrekking tot een bepaald thema, afkomstig van een bepaalde persoon e.d. worden soms gebundeld in boeken. Er zijn ook websites die zich specifiek toeleggen op het verzamelen van bekende citaten, zoals citaten.net in het Nederlands. Binnen de sites van Wikimedia is dit Wikiquote.

Behalve woorden kunnen ook andere uitingen citaat genoemd worden, bijvoorbeeld muziek. Het nummer All You Need Is Love van The Beatles bevat twee citaten: het lied heeft geen eigen intro, maar begint met een citaat uit de Marseillaise. In de fade-out aan het slot zingt John Lennon een regel uit de hit She Loves You van de groep. Ook een schilderij dat op een ander schilderij te zien is, kan als zodanig omschreven worden. Zo citeert August Jernberg De Nachtwacht op zijn schilderij dat de bezoekers voor De Nachtwacht in het Trippenhuis voorstelt. Filmshots kunnen een citaat uit een andere film zijn, in welk geval het citaat de functie van een allusie heeft.

Bij citaten van zinsdelen dient de eigen tekst zo worden geschreven dat het citaat er naadloos in opgenomen is. Wanneer dat niet helemaal lukt zonder bijvoorbeeld een werkwoord uit het citaat te verplaatsen of in een andere tijd te zetten, dan dient deze bewerking te worden gemarkeerd door het woord tussen vierkante haakjes te zetten, bijvoorbeeld: De verteller van de Max Havelaar was makelaar in koffie, en [woonde] op de Lauriergracht, No. 37.