Beste ideeën over voor de klas op pinterest. Beste ideeën over werk jubileum op pinterest. Beste ideeën over moeilijke tijden citaten op. Images about mooie teksten on pinterest met smile. Beste afbeeldingen van pensioen collega aardappel. Beste ideeën over troostende woorden op pinterest. Mooie woorden zijn niet altijd waar en ware. Citaten over loslaten. Beste ideeën over huis citaten op pinterest. Beste ideeën over bedankt op pinterest middelvingers. Afscheid ⋆ korte teksten. Lees gedichten over rouw en verlies dood inspiratie. Korte inspiraties in de vorm van een quote of gedicht met. Beste ideeën over afscheid citaten op pinterest foto. Beste afscheid citaten op pinterest foto.

Beste ideeën over pensioen op pinterest persoonlijke. Beste ideeën over verslaving herstel citaten op. Beste ideeën over gedichten op pinterest. Citaat van ingspire laat achter je wat was gaan. Beste ideeën over afscheid citaten op pinterest. Spreuken pensioen quotes of the day. Wanneer er verlies verdriet of zorgen zijn kun je een. Spreuken pensioen quotes of the day. Beste ideeën over zussen op pinterest waargebeurde. Beste ideeën over ware liefde gedichten op pinterest. Beste ideeën over citaten op pinterest inspirerende.

De keuze voor een citaat of een parafrase hangt af van de soort tekst die je schrijft en de functie die de te citeren of te parafraseren bronpassage heeft binnen je tekst. Er bestaan geen vaste richtlijnen die bepalen hoeveel tekst je letterlijk mag of kan overnemen uit andermans werk. Wel een paar globale overwegingen en vuistregels:

en citaat is een letterlijke uitspraak van iemand, die door iemand anders aangehaald wordt. Citeren verschilt van parafraseren doordat bij deze laatste vorm in eigen woorden idee�n van anderen weergegeven worden. Het idee blijft dan wel gehandhaafd, maar anders dan bij citeren is de vorm anders.

De waardering voor pure klucht zoals wij die aan het begin van de 21e eeuw kennen is geen universeel gegeven. In zijn overzicht van de geschiedenis van het komisch toneel in Europa signaleert W.D. Howarth dat in sommige periodes het komisch toneel geacht werd een moreel doel te dienen. Humor als doel in zichzelf werd in deze periodes niet gewaardeerd. (17)

Een beroemd vermeend citaat van koningin Beatrix is De leugen regeert. Deze uitspraak zou zij gedaan hebben op een bijeenkomst ter gelegenheid van het 40-jarig bestaan van het Nederlands Genootschap van Hoofdredacteuren. Het is echter niet zeker of zij deze uitspraak daadwerkelijk gedaan heeft, omdat er een verbod heerst op het citeren van het Nederlands staatshoofd. In maart 2004 stelde de politieke partij GroenLinks dat dit verbod moet worden afgeschaft. Het gaat dan bijvoorbeeld om het citeren van de koningin tijdens gesprekken met de pers tijdens staatsbezoeken. Meereizende journalisten mogen de antwoorden niet citeren, maar wel aan de vorstin toeschrijven. De journalist is dan verantwoordelijk voor de weergave.