Beste ideeën over troostende woorden op pinterest. Wanneer er verlies verdriet of zorgen zijn kun je een. Beste ideeën over verslaving herstel citaten op. Citaat van ingspire laat achter je wat was gaan. Beste ideeën over afscheid citaten op pinterest. Lees gedichten over rouw en verlies dood inspiratie. Beste ideeën over ware liefde gedichten op pinterest. Beste ideeën over voor de klas op pinterest. Korte inspiraties in de vorm van een quote of gedicht met. Citaten over loslaten. Beste ideeën over citaten op pinterest inspirerende. Beste ideeën over afscheid citaten op pinterest foto. Beste ideeën over zussen op pinterest waargebeurde. Beste ideeën over werk jubileum op pinterest. Mooie woorden zijn niet altijd waar en ware.

Beste ideeën over pensioen op pinterest persoonlijke. Beste ideeën over huis citaten op pinterest. Spreuken pensioen quotes of the day. Beste afbeeldingen van pensioen collega aardappel. Beste afscheid citaten op pinterest foto. Afscheid ⋆ korte teksten. Beste ideeën over gedichten op pinterest. Beste ideeën over moeilijke tijden citaten op. Beste ideeën over bedankt op pinterest middelvingers. Images about mooie teksten on pinterest met smile. Spreuken pensioen quotes of the day.

De keuze voor een citaat of een parafrase hangt af van de soort tekst die je schrijft en de functie die de te citeren of te parafraseren bronpassage heeft binnen je tekst. Er bestaan geen vaste richtlijnen die bepalen hoeveel tekst je letterlijk mag of kan overnemen uit andermans werk. Wel een paar globale overwegingen en vuistregels:

In dit geval is de hele redenering letterlijk overgenomen uit de bron, en als apart blok (met inspringen) in de tekst geplaatst. Omdat de auteur en het werk al in de tekst genoemd zijn, volstaat bij de verwijzing het noemen van de pagina waar het citaat is gevonden. De volledige titelbeschrijving van Howarths publicatie is in de lijst met geraadpleegde werken opgenomen.

Een beroemd vermeend citaat van koningin Beatrix is De leugen regeert. Deze uitspraak zou zij gedaan hebben op een bijeenkomst ter gelegenheid van het 40-jarig bestaan van het Nederlands Genootschap van Hoofdredacteuren. Het is echter niet zeker of zij deze uitspraak daadwerkelijk gedaan heeft, omdat er een verbod heerst op het citeren van het Nederlands staatshoofd. In maart 2004 stelde de politieke partij GroenLinks dat dit verbod moet worden afgeschaft. Het gaat dan bijvoorbeeld om het citeren van de koningin tijdens gesprekken met de pers tijdens staatsbezoeken. Meereizende journalisten mogen de antwoorden niet citeren, maar wel aan de vorstin toeschrijven. De journalist is dan verantwoordelijk voor de weergave.

Een citaat is een nauwkeurige aanhaling en dat betekent dat ook de eventuele (zet)fouten meegeciteerd worden. Eventueel kan aan het citaat de vermelding sic (Latijn voor zo staat het er worden toegevoegd om aan te geven dat de fout in de brontekst staat en niet van de aanhaler zelf is, bijvoorbeeld: volgens Oversteegen is het thema van de roman de onkenbaaheid (sic) van de werkelijkheid.