Beste ideeën over literatuur citaten op pinterest. Beste ideeën over literatuur citaten op pinterest. Beste ideeën over citaten uit liedjes op pinterest. Beste ideeën over christelijke citaten op pinterest. Beste ideeën over citaten uit liedjes op pinterest. Citaten en wijze woorden uit de islam teksten. Woorden van liefde citaten uit de bijbel met prachtige. Citaten uit prachtige grafredes nieuws hln. Beste ideeën over citaten uit liedjes op pinterest. Citaten uit het onderwijs. Beste ideeën over citaten uit liedjes op pinterest. Beste ideeën over gebed tattoo op pinterest. Spreuken citaten pot van. Kosmos groot citatenboek citaten spreuken en. Prijatnogo appetita smakelijke recepten met citaten uit.

Beste ideeën over citaten uit liedjes op pinterest. Citaten uit het boek der natuur klaas van berkel isbn. Beste literatuur citaten op pinterest. Citaten en wijze woorden uit de islam qoran verandert. Beste ideeën over citaten uit liedjes op pinterest. Citaten uit de bijbel teksten nbv cadeaus kameel. Citaten en wijze woorden uit de islam vreemd is mens. Citaten en wijze woorden uit de islam het leven is als. Beste ideeën over uit huis gaan citaten op pinterest. Gen over boeken teksten en citaten uit mijn schrift. William shakespeare citaten aforismen citeert de grote. Beste ideeën over inspirerende citaten op pinterest. Beste ideeën over verbeelding citaten op pinterest. Powerpoints rian. Oude tijden herleven in hamlet.

De keuze voor een citaat of een parafrase hangt af van de soort tekst die je schrijft en de functie die de te citeren of te parafraseren bronpassage heeft binnen je tekst. Er bestaan geen vaste richtlijnen die bepalen hoeveel tekst je letterlijk mag of kan overnemen uit andermans werk. Wel een paar globale overwegingen en vuistregels:

W.D. Howarth wijst er in de inleiding van Comic drama. The European Heritage op dat de waardering voor pure klucht in de geschiedenis van het komisch toneel niet altijd een vanzelfsprekendheid is geweest. Er zijn periodes geweest waarin zowel toneelschrijvers als hun publiek aan komisch toneel een maatschappelijke functie toeschreven; humor diende "to harness it to some moral purpose." In deze periodes werd "?gratuitous? comic writing" niet op prijs gesteld. (17)

Harry Mulisch heeft ooit verklaard dat het talent om goed te schrijven vooral zit in de bereidheid om tijd en moeite te investeren in een tekst: "Het feit dat je bereid bent zo hard op een blaadje papier te werken, maakt deel uit van je talent". (geciteerd in Burger en De Jong, 1997: 25)

Wanneer er iets uit het geciteerde gedeelte niet wordt meegeciteerd, dient de weglating te worden gemarkeerd met een beletselteken: drie puntjes tussen ronde haakjes, bijvoorbeeld: de verteller van de Max Havelaar stelt zich voor met: Ik ben makelaar (...) en woon op de Lauriergracht, No. 37.[1]