Wiswijzer zwammen. Unieke ideeën over silhouet cameo projecten op. Gedicht over seizonen lente pasen seizoen t. Mooie teksten over het leven. Tûzen drippen herfstgedicht herfst in pinterest. You are my sunshine quote sjabloon spiegelbeeld. Beste ideeën over grappige vrijdag op pinterest. Beste keuken citaten op pinterest keukenmuur. Toon hermans kind doopsel boekje pinterest. Beste ideeën over zwangerschap kalender op pinterest. Beste ideeën over hoge hakken op pinterest zwarte. Beste keuken citaten op pinterest keukenmuur. Singular object s keuken stencils keukenmuur. Beste afbeeldingen over spreuken en teksten op pinterest.

Wanneer er iets uit het geciteerde gedeelte niet wordt meegeciteerd, dient de weglating te worden gemarkeerd met een beletselteken: drie puntjes tussen ronde haakjes, bijvoorbeeld: de verteller van de Max Havelaar stelt zich voor met: Ik ben makelaar (...) en woon op de Lauriergracht, No. 37.[1]

en citaat is een letterlijke uitspraak van iemand, die door iemand anders aangehaald wordt. Citeren verschilt van parafraseren doordat bij deze laatste vorm in eigen woorden idee�n van anderen weergegeven worden. Het idee blijft dan wel gehandhaafd, maar anders dan bij citeren is de vorm anders.

NB: in deze voorbeelden wordt de zogenaamde MLA-stijl gehanteerd; zie de verwijssystemen in het linkermenu voor een beschrijving van deze en andere stijlen.

Behalve woorden kunnen ook andere uitingen citaat genoemd worden, bijvoorbeeld muziek. Het nummer All You Need Is Love van The Beatles bevat twee citaten: het lied heeft geen eigen intro, maar begint met een citaat uit de Marseillaise. In de fade-out aan het slot zingt John Lennon een regel uit de hit She Loves You van de groep. Ook een schilderij dat op een ander schilderij te zien is, kan als zodanig omschreven worden. Zo citeert August Jernberg De Nachtwacht op zijn schilderij dat de bezoekers voor De Nachtwacht in het Trippenhuis voorstelt. Filmshots kunnen een citaat uit een andere film zijn, in welk geval het citaat de functie van een allusie heeft.