Natuurlijke handgemaakte zeep soap about. Alleen maar nette mensen trekt volle zalen nu het. Recensie alleen maar nette mensen mixed grill. Gouden film voor alleen maar nette mensen waterkant. Alleen maar nette mensen september film. Alleen maar nette mensen dvd video door robert vuijsje. Krabbé in verfilming alleen maar nette mensen kunst. Gezien alleen maar nette mensen hardloper hans. Alleen maar nette mensen de brug nieuws uit amsterdam oost. Alleen maar nette mensen kijk nu online bij pathé thuis. Alleen maar nette mensen filminfo film. Alleen maar nette mensen in de bioscoop belbios. Alleen maar nette mensen in de bioscoop belbios. Op reis met de held van alleen maar nette mensen. Nederlandse film tip alleen maar nette mensen netflix.

Ik had uit principe nee gezegd tegen een rol in alleen. Alleen maar nette mensen in een week naar goud rtl nieuws. Schrijver robert vuijsje alleen maar nette mensen met. Alleen maar nette mensen kijk nu online bij pathé thuis. Alleen maar nette mensen oktober in de bioscoop youtube. Alleen maar nette mensen lachen om tieten konten en. Op reis met de held van alleen maar nette mensen. Alleen maar nette mensen review. Film alleen maar nette mensen adeline van lier. Rowanda alleen maar nette mensen is net keesje flodder.

De keuze voor een citaat of een parafrase hangt af van de soort tekst die je schrijft en de functie die de te citeren of te parafraseren bronpassage heeft binnen je tekst. Er bestaan geen vaste richtlijnen die bepalen hoeveel tekst je letterlijk mag of kan overnemen uit andermans werk. Wel een paar globale overwegingen en vuistregels:

Het citaatrecht is een uitzondering op de bescherming die auteurs door auteursrecht wordt geboden. Het staat het citeren uit beschermde werken toe wanneer aan een aantal voorwaarden zoals bronvermelding wordt voldaan. Het citaatrecht is vergelijkbaar met, maar niet identiek aan, het Amerikaanse fair use-beginsel. Het citaatrecht is vrij beperkt, beperkter dan fair use in ieder geval.

Citaten met betrekking tot een bepaald thema, afkomstig van een bepaalde persoon e.d. worden soms gebundeld in boeken. Er zijn ook websites die zich specifiek toeleggen op het verzamelen van bekende citaten, zoals citaten.net in het Nederlands. Binnen de sites van Wikimedia is dit Wikiquote.

Behalve woorden kunnen ook andere uitingen citaat genoemd worden, bijvoorbeeld muziek. Het nummer All You Need Is Love van The Beatles bevat twee citaten: het lied heeft geen eigen intro, maar begint met een citaat uit de Marseillaise. In de fade-out aan het slot zingt John Lennon een regel uit de hit She Loves You van de groep. Ook een schilderij dat op een ander schilderij te zien is, kan als zodanig omschreven worden. Zo citeert August Jernberg De Nachtwacht op zijn schilderij dat de bezoekers voor De Nachtwacht in het Trippenhuis voorstelt. Filmshots kunnen een citaat uit een andere film zijn, in welk geval het citaat de functie van een allusie heeft.