Best images about gedichten uitspraken on pinterest. Fb pagina gezelligheid met een knipoog mooie teksten. Jij bent de fantasie van je denken waarheid. Waarheid quotes en gezegdes t. Omdat al die wijze gezegdes en spreuken van onze verre. Zo de waarheid teksten pinterest. Beste sport inspirerende citaten op pinterest. Beste ideeën over inspirerende citaten op pinterest. Spreuken spirituele teksten. Spreuken citaten en quotes over spel spelen. Solitude citaten over veranderen. Beste ideeën over moeder zoon op pinterest een. Citaten om over na te denken page mysterie. Citaten over het leven verg tijd om te doen welk uw ziel. Pps waarheid citaten catwoman.

Wijsheden mahatma gandhi. En dat klopt wat ze vertellen is alles behalve de. Spreuk beter gekwetst door de waarheid dan getroost. Beste ideeën over engel citaten op pinterest. Mooie spreuken pinterest. Best images about wijsheid waarheid on pinterest. Winston churchill citaten aforismen citeert de grote. Reeks inspiratiehand getrokken citaten over geluk vector. Https google be search q ontgoocheld in vriendschap. Waarheid nl sterke teksten pinterest spreuken. Spreuken respect voor elkaar google zoeken levens. Citaten en wijze woorden uit de islam leugen waarheid. Spreek jij altijd de waarheid leugen. Best motivatiespreuken gedichten patrick mundus. Waarheid lovely pinterest teksten citaten en spreuken.

De keuze voor een citaat of een parafrase hangt af van de soort tekst die je schrijft en de functie die de te citeren of te parafraseren bronpassage heeft binnen je tekst. Er bestaan geen vaste richtlijnen die bepalen hoeveel tekst je letterlijk mag of kan overnemen uit andermans werk. Wel een paar globale overwegingen en vuistregels:

Behalve woorden kunnen ook andere uitingen citaat genoemd worden, bijvoorbeeld muziek. Het nummer All You Need Is Love van The Beatles bevat twee citaten: het lied heeft geen eigen intro, maar begint met een citaat uit de Marseillaise. In de fade-out aan het slot zingt John Lennon een regel uit de hit She Loves You van de groep. Ook een schilderij dat op een ander schilderij te zien is, kan als zodanig omschreven worden. Zo citeert August Jernberg De Nachtwacht op zijn schilderij dat de bezoekers voor De Nachtwacht in het Trippenhuis voorstelt. Filmshots kunnen een citaat uit een andere film zijn, in welk geval het citaat de functie van een allusie heeft.

Een citaat is een nauwkeurige aanhaling en dat betekent dat ook de eventuele (zet)fouten meegeciteerd worden. Eventueel kan aan het citaat de vermelding sic (Latijn voor zo staat het er worden toegevoegd om aan te geven dat de fout in de brontekst staat en niet van de aanhaler zelf is, bijvoorbeeld: volgens Oversteegen is het thema van de roman de onkenbaaheid (sic) van de werkelijkheid.

Citaten met betrekking tot een bepaald thema, afkomstig van een bepaalde persoon e.d. worden soms gebundeld in boeken. Er zijn ook websites die zich specifiek toeleggen op het verzamelen van bekende citaten, zoals citaten.net in het Nederlands. Binnen de sites van Wikimedia is dit Wikiquote.