Beste ideeën over verrassing citaten op pinterest. Geluk toon hermans ringele roze lieve versjes. Beste afbeeldingen van schrijvers en dichters uit de. De gedichten van gerrit achterberg koninklijke bibliotheek. Wees dankbaar tijd voor bezinning en nieuwe start. Armando en de kritiek koninklijke bibliotheek. Strength quote by rabindranath tagore quotes bible. Gedicht ik vraag me zo dikwijls af teksten condoleance. Beste ideeën over gedichten op pinterest poëziecitaten. Gedicht de sneeuw viel traag toon hermans. Quot onzichtbaar hans monique hagen versjes en gedichten. Liefdesgedichten voor hem. Toon hermans omschrijft hier heel pakkend wat een vriend. Pippi langkous spreuken quotes studio sproeten.

Wanneer er iets uit het geciteerde gedeelte niet wordt meegeciteerd, dient de weglating te worden gemarkeerd met een beletselteken: drie puntjes tussen ronde haakjes, bijvoorbeeld: de verteller van de Max Havelaar stelt zich voor met: Ik ben makelaar (...) en woon op de Lauriergracht, No. 37.[1]

Hieronder zie je 5 manieren om een passage te verwerken: als citaat, als parafrase (met of zonder toevoeging van korte citaatjes) en als verwijzing (al dan niet gecombineerd met verwijzing naar meerdere bronnen). In de voorbeelden is gebruik gemaakt van een passage uit W. D. Howarth, (ed.) Comic drama. The European Heritage. London: Methuen, 1978.

Harry Mulisch heeft ooit verklaard dat het talent om goed te schrijven vooral zit in de bereidheid om tijd en moeite te investeren in een tekst: "Het feit dat je bereid bent zo hard op een blaadje papier te werken, maakt deel uit van je talent". (geciteerd in Burger en De Jong, 1997: 25)

Behalve woorden kunnen ook andere uitingen citaat genoemd worden, bijvoorbeeld muziek. Het nummer All You Need Is Love van The Beatles bevat twee citaten: het lied heeft geen eigen intro, maar begint met een citaat uit de Marseillaise. In de fade-out aan het slot zingt John Lennon een regel uit de hit She Loves You van de groep. Ook een schilderij dat op een ander schilderij te zien is, kan als zodanig omschreven worden. Zo citeert August Jernberg De Nachtwacht op zijn schilderij dat de bezoekers voor De Nachtwacht in het Trippenhuis voorstelt. Filmshots kunnen een citaat uit een andere film zijn, in welk geval het citaat de functie van een allusie heeft.