Echte liefde is heerlijk mooie tekst. Mooi. Andere boeken van evert hartman bibliotheekema. Rudyard kipling citaten aforismen citeert de grote. Beste ideeën over toon hermans op pinterest grote. Beste ideeën over kerstwensen op pinterest kerst. Deathdream recensie moviescene. Meer dan afbeeldingen over boek per week op. Spreuken engels google zoeken mooie teksten. Eerste wereldoorlog in de klas oorlog is geen spel. Wees dankbaar tijd voor bezinning en nieuwe start. Citaten en wijze woorden uit de islam het leven is een examen. Oorlogsgeheimen kijk nu online bij pathé thuis. Oorlog zonder vrienden a c vos. Alfred anderson en de oorlog zonder scheidsrechter.

Briljante en herkenbare quotes van rumag. Evert hartman oorlog zonder vrienden kobo. Mooie nederlandse quotes. Mis jullie mooie tekst over het verlies van ouders. Bijeenkomst en jeugdliteratuur literatuur historisch. W f hermans work in progress. Oorlog zonder vrienden lemniscaat. Bekende spreuken bond zonder naam. Stelling echte vriendschap bestaat niet womanistical. Andere boeken van evert hartman bibliotheekema. Gerd de ley citaten aforismen citeert grote. Beste ideeën over fijne feestdagen op pinterest. Armando en de kritiek koninklijke bibliotheek. Het gedicht eindeloos stralen over afscheid. Echte vriendschap citaten op pinterest.

NB: in deze voorbeelden wordt de zogenaamde MLA-stijl gehanteerd; zie de verwijssystemen in het linkermenu voor een beschrijving van deze en andere stijlen.

Het citaatrecht is een uitzondering op de bescherming die auteurs door auteursrecht wordt geboden. Het staat het citeren uit beschermde werken toe wanneer aan een aantal voorwaarden zoals bronvermelding wordt voldaan. Het citaatrecht is vergelijkbaar met, maar niet identiek aan, het Amerikaanse fair use-beginsel. Het citaatrecht is vrij beperkt, beperkter dan fair use in ieder geval.

De waardering voor pure klucht zoals wij die aan het begin van de 21e eeuw kennen is geen universeel gegeven. In sommige periodes van de geschiedenis werd komisch toneel geacht een moreel doel te dienen en werd humor als doel in zichzelf niet op prijs gesteld. (Howarth 17)

De keuze voor een citaat of een parafrase hangt af van de soort tekst die je schrijft en de functie die de te citeren of te parafraseren bronpassage heeft binnen je tekst. Er bestaan geen vaste richtlijnen die bepalen hoeveel tekst je letterlijk mag of kan overnemen uit andermans werk. Wel een paar globale overwegingen en vuistregels: