Mooie woorden zijn niet altijd waar en ware. Beste grappige citaten over vakantie op pinterest. Beste ideeën over grappige verjaardagswensen op. Beste ideeën over grappige dieet citaten op pinterest. Beste ideeën over grappige verpleegster citaten op. Beste ideeën over politieke quotes op pinterest. Grappige tuin citaten op pinterest. Beste ideeën over grappige citaten het weekend op. Meer dan grappige citaten over werk op pinterest. Beste ideeën over grappige verjaardag citaten op. Humor met een knipoog. Grappige citaten en gezegdes over het weer p s ton. Afbeeldingsresultaat voor grappige afbeeldingen met tekst. Pin van piete op ¤rumag¤ pinterest teksten spreuken. De weg vooruit is politiek democratisering daad bij.

Citaat logica brengt je van a naar b verbeelding. Grappige citaten over grappen. Grappige citaten la beauté et psychologie des femmes. Beste ideeën over grappige citaten school op. Quote een gebalanceerd dieet is koekje in beide handen. Beste ideeën over grappige citaten op pinterest. Grappige spreuk ik drink nooit meer met drank op. Facebook interactie is een eitje met deze tips. Beste ideeën over grappige citaten op pinterest. Beste afbeeldingen over leuke citaten en grappige. Beste ideeën over grappige dieet citaten op pinterest. Citaten over de politiek van politieke leiders. Best doemaarniet images on pinterest lyrics text. Best images about fuck you on pinterest humor dutch. Bol ouder worden is niet zo erg als je denkt aan.

Behalve woorden kunnen ook andere uitingen citaat genoemd worden, bijvoorbeeld muziek. Het nummer All You Need Is Love van The Beatles bevat twee citaten: het lied heeft geen eigen intro, maar begint met een citaat uit de Marseillaise. In de fade-out aan het slot zingt John Lennon een regel uit de hit She Loves You van de groep. Ook een schilderij dat op een ander schilderij te zien is, kan als zodanig omschreven worden. Zo citeert August Jernberg De Nachtwacht op zijn schilderij dat de bezoekers voor De Nachtwacht in het Trippenhuis voorstelt. Filmshots kunnen een citaat uit een andere film zijn, in welk geval het citaat de functie van een allusie heeft.

Bij citaten van zinsdelen dient de eigen tekst zo worden geschreven dat het citaat er naadloos in opgenomen is. Wanneer dat niet helemaal lukt zonder bijvoorbeeld een werkwoord uit het citaat te verplaatsen of in een andere tijd te zetten, dan dient deze bewerking te worden gemarkeerd door het woord tussen vierkante haakjes te zetten, bijvoorbeeld: De verteller van de Max Havelaar was makelaar in koffie, en [woonde] op de Lauriergracht, No. 37.

Bij het veelvuldig citeren, moet er voor gewaakt worden dat het auteursrecht niet overtreden wordt. Er kan dan sprake zijn van plagiaat, al is plagiaat niet altijd gebaseerd op citeren. Onder andere de Nederlanders psycholoogRen Diekstra en auteurAdriaan van Dis kwamen negatief in het nieuws nadat zij van plagiaat werden beschuldigd.

Het citaatrecht is een uitzondering op de bescherming die auteurs door auteursrecht wordt geboden. Het staat het citeren uit beschermde werken toe wanneer aan een aantal voorwaarden zoals bronvermelding wordt voldaan. Het citaatrecht is vergelijkbaar met, maar niet identiek aan, het Amerikaanse fair use-beginsel. Het citaatrecht is vrij beperkt, beperkter dan fair use in ieder geval.