Meer dan citaten uit liedjes op pinterest. Citaten uit de oudheid bol metropolen steden. Citaten toekomst xenia lezers van stavast notker wolf. Citaten toekomst xenia lezers van stavast notker wolf. Meer dan citaten uit liedjes op pinterest. Reeks inspiratiehand getrokken citaten over geluk vector. Zet je zinnen op een boek dewereldmorgen be. Beste ideeën over citaten uit liedjes op pinterest. Beste ideeën over citaten uit liedjes op pinterest. Citaten uit het boek der natuur klaas van berkel isbn. Mooie woorden zijn niet altijd waar en ware. Citaat vaak zijn mensen die kritiek op jouw leven hebben. Beste ideeën over huis citaten op pinterest. Citaten uit een hart van steen arabisch nu مـعـهــد. Citaten toekomst xenia lezers van stavast notker wolf.

Mooie beschrijving van het werken in de gehandicaptenzorg. Citaten toekomst xenia lezers van stavast notker wolf. Citaten toekomst xenia lezers van stavast notker wolf. Inzicht als het leven je uitdaagt met tegenslagen daag. Beste ideeën over grappige citaten op pinterest. Citaten toekomst xenia lezers van stavast notker wolf. Citaat moed en vertrouwen zijn nodig om over de angst dat. Beste ideeën over citaten uit het verleden op. Powerpoints rian. Citaten uit bijbel sieren bus in londen kerk religie. Citaten toekomst xenia lezers van stavast notker wolf.

De keuze voor een citaat of een parafrase hangt af van de soort tekst die je schrijft en de functie die de te citeren of te parafraseren bronpassage heeft binnen je tekst. Er bestaan geen vaste richtlijnen die bepalen hoeveel tekst je letterlijk mag of kan overnemen uit andermans werk. Wel een paar globale overwegingen en vuistregels:

Hieronder zie je 5 manieren om een passage te verwerken: als citaat, als parafrase (met of zonder toevoeging van korte citaatjes) en als verwijzing (al dan niet gecombineerd met verwijzing naar meerdere bronnen). In de voorbeelden is gebruik gemaakt van een passage uit W. D. Howarth, (ed.) Comic drama. The European Heritage. London: Methuen, 1978.

NB: in deze voorbeelden wordt de zogenaamde MLA-stijl gehanteerd; zie de verwijssystemen in het linkermenu voor een beschrijving van deze en andere stijlen.

Behalve woorden kunnen ook andere uitingen citaat genoemd worden, bijvoorbeeld muziek. Het nummer All You Need Is Love van The Beatles bevat twee citaten: het lied heeft geen eigen intro, maar begint met een citaat uit de Marseillaise. In de fade-out aan het slot zingt John Lennon een regel uit de hit She Loves You van de groep. Ook een schilderij dat op een ander schilderij te zien is, kan als zodanig omschreven worden. Zo citeert August Jernberg De Nachtwacht op zijn schilderij dat de bezoekers voor De Nachtwacht in het Trippenhuis voorstelt. Filmshots kunnen een citaat uit een andere film zijn, in welk geval het citaat de functie van een allusie heeft.