Citate celebre despre glume. Citation sigmund freud populaire. Av de bästa citaten från anna freud utforska sinnet. Citation souffrance archives top citations proverbes. Citations freud recherche de phrase cultes. Tegeltjeswijsheid wijsheden spreuk spreuken gezegdes. Citation sigmund freud les citations de. Citation de sigmund freud n°. Citation sigmund freud l opposé du jeu n est pas le. Autori străini archives pagina din cuvinte celebre. Citation amour et vulnérabilité sigmund freud. Citations célèbre phrases cultes répliques de films. Cum a fost descoperită civilizația citat de sigmund freud. Les meilleures images à propos de citation sur. Citation sigmund freud page sur populaire.

Best sigmund freud ideas on pinterest quotes. Citate de sigmund freud. Citation du jour enfant epanoui. Citation en image sur le bonheur de sigmund freud. Les meilleures idées de la catégorie citations freud. Citation sigmund freud page sur populaire. Citazione wikiquote. Citation sigmund freud page sur populaire. Citation sigmund freud populaire. Citation sigmund freud les citations de. Focalisez vous sur votre objectif a atteindre la pensée. Citation sigmund freud si tu veux pouvoir supporter la. Citation sigmund freud le rêve est la satisfaction d un. Citation de sigmund freud n°. Citation sigmund freud populaire.

Een citaat is een nauwkeurige aanhaling en dat betekent dat ook de eventuele (zet)fouten meegeciteerd worden. Eventueel kan aan het citaat de vermelding sic (Latijn voor zo staat het er worden toegevoegd om aan te geven dat de fout in de brontekst staat en niet van de aanhaler zelf is, bijvoorbeeld: volgens Oversteegen is het thema van de roman de onkenbaaheid (sic) van de werkelijkheid.

Een beroemd vermeend citaat van koningin Beatrix is De leugen regeert. Deze uitspraak zou zij gedaan hebben op een bijeenkomst ter gelegenheid van het 40-jarig bestaan van het Nederlands Genootschap van Hoofdredacteuren. Het is echter niet zeker of zij deze uitspraak daadwerkelijk gedaan heeft, omdat er een verbod heerst op het citeren van het Nederlands staatshoofd. In maart 2004 stelde de politieke partij GroenLinks dat dit verbod moet worden afgeschaft. Het gaat dan bijvoorbeeld om het citeren van de koningin tijdens gesprekken met de pers tijdens staatsbezoeken. Meereizende journalisten mogen de antwoorden niet citeren, maar wel aan de vorstin toeschrijven. De journalist is dan verantwoordelijk voor de weergave.

Behalve woorden kunnen ook andere uitingen citaat genoemd worden, bijvoorbeeld muziek. Het nummer All You Need Is Love van The Beatles bevat twee citaten: het lied heeft geen eigen intro, maar begint met een citaat uit de Marseillaise. In de fade-out aan het slot zingt John Lennon een regel uit de hit She Loves You van de groep. Ook een schilderij dat op een ander schilderij te zien is, kan als zodanig omschreven worden. Zo citeert August Jernberg De Nachtwacht op zijn schilderij dat de bezoekers voor De Nachtwacht in het Trippenhuis voorstelt. Filmshots kunnen een citaat uit een andere film zijn, in welk geval het citaat de functie van een allusie heeft.

Bij citaten van zinsdelen dient de eigen tekst zo worden geschreven dat het citaat er naadloos in opgenomen is. Wanneer dat niet helemaal lukt zonder bijvoorbeeld een werkwoord uit het citaat te verplaatsen of in een andere tijd te zetten, dan dient deze bewerking te worden gemarkeerd door het woord tussen vierkante haakjes te zetten, bijvoorbeeld: De verteller van de Max Havelaar was makelaar in koffie, en [woonde] op de Lauriergracht, No. 37.