Beste ideeën over zoon citaten op pinterest dochter. Epictetus citaten aforismen citeert de grote gedachten. Mijn zoon mooie spreuken pinterest. Beste ideeën over moeder zoon citaten op pinterest. Meer dan vader zoon citaten op pinterest. Beste ideeën over zoon verjaardags citaten op. Meer dan vader zoon citaten op pinterest. Voor mijn prachtige zoon borden pinterest teksten. Beste ideeën over zoon verjaardags citaten op. Beste ideeën over papa dochter citaten op pinterest. Beste ideeën over zoon citaten op pinterest dochter. Beste ideeën over zoon citaten op pinterest dochter. Beste ideeën over vader zoon citaten op pinterest. Beste ideeën over zoon citaten op pinterest dochter. Beste moeder citaten op pinterest zoon mama.

Beste vader zoon citaten op pinterest papa dochter. Beste ideeën over moeder zoon citaten op pinterest. Beste ideeën over kleinzoon citaten op pinterest. Beste ideeën over moeder zoon citaten op pinterest. Beste ideeën over kleinzoon citaten op pinterest. Mooie woorden zijn niet altijd waar en ware. Beste ideeën over moeder zoon citaten op pinterest. Beste ideeën over dochter citaten op pinterest zoon. Spreuken moederdag gezegden wiijsheden en citaten moeder. Beste ideeën over zoon citaten op pinterest dochter.

Een beroemd vermeend citaat van koningin Beatrix is De leugen regeert. Deze uitspraak zou zij gedaan hebben op een bijeenkomst ter gelegenheid van het 40-jarig bestaan van het Nederlands Genootschap van Hoofdredacteuren. Het is echter niet zeker of zij deze uitspraak daadwerkelijk gedaan heeft, omdat er een verbod heerst op het citeren van het Nederlands staatshoofd. In maart 2004 stelde de politieke partij GroenLinks dat dit verbod moet worden afgeschaft. Het gaat dan bijvoorbeeld om het citeren van de koningin tijdens gesprekken met de pers tijdens staatsbezoeken. Meereizende journalisten mogen de antwoorden niet citeren, maar wel aan de vorstin toeschrijven. De journalist is dan verantwoordelijk voor de weergave.

De keuze voor een citaat of een parafrase hangt af van de soort tekst die je schrijft en de functie die de te citeren of te parafraseren bronpassage heeft binnen je tekst. Er bestaan geen vaste richtlijnen die bepalen hoeveel tekst je letterlijk mag of kan overnemen uit andermans werk. Wel een paar globale overwegingen en vuistregels:

en citaat is een letterlijke uitspraak van iemand, die door iemand anders aangehaald wordt. Citeren verschilt van parafraseren doordat bij deze laatste vorm in eigen woorden idee�n van anderen weergegeven worden. Het idee blijft dan wel gehandhaafd, maar anders dan bij citeren is de vorm anders.

Citaten met betrekking tot een bepaald thema, afkomstig van een bepaalde persoon e.d. worden soms gebundeld in boeken. Er zijn ook websites die zich specifiek toeleggen op het verzamelen van bekende citaten, zoals citaten.net in het Nederlands. Binnen de sites van Wikimedia is dit Wikiquote.