Bekende schrijvers vlaamsche wereldreeks catawiki. Bol inspirerende business citaten. Mark twain amerikaanse schrijver. Bekende schrijvers vlaamsche wereldreeks catawiki. Bekende schrijvers gestrikt voor theater het klooster. Bekende schrijvers vlaamsche wereldreeks catawiki. Golfen voor tim met bekende nederlanders blik op zeewolde. Bekende schrijvers. Transisalania en varia tsunami van bekende schrijvers in. Foto s van bekende schrijvers toen ze nog jong waren. Fotocitaat citaten schrijvers voltaire. Bekende overleden schrijvers. «sable mouvant le testament littéraire d henning mankell. Nederlandse literatuur en beroemde auteurs heartcom. Foto s van bekende schrijvers toen ze nog jong waren.

Bekende schrijvers te gast bij kinderboekenfestival. Bekende schrijvers doen regio aan steenwijkercourant. Bekende schrijvers vlaamsche wereldreeks. Citaten van of quotes albert einstein gevleugelde. Liefdesgedichten bekende vlaamse dichters. Citaten van bekende sporters bulge alan ilagan op welke. De grootste schrijver van deze tijd is j m coetzee humo. Herman brusselmans jaar. Meer dan afbeeldingen over wereld beroemde. Dimitri verhulst wikipedia. Bekende engelse citaten valentijn spreuken met grappige. Favoriete citaten van tekstbureau ginneken. Leerlingen praten met bekende schrijvers in gemertse. Voor veel schrijvers geldt de boekenweek spekt kas. Gesigneerd handtekeningen van bekende nederlandse.

De waardering voor pure klucht zoals wij die aan het begin van de 21e eeuw kennen is geen universeel gegeven. In sommige periodes van de geschiedenis werd komisch toneel geacht een moreel doel te dienen en werd humor als doel in zichzelf niet op prijs gesteld. (Howarth 17)

De keuze voor een citaat of een parafrase hangt af van de soort tekst die je schrijft en de functie die de te citeren of te parafraseren bronpassage heeft binnen je tekst. Er bestaan geen vaste richtlijnen die bepalen hoeveel tekst je letterlijk mag of kan overnemen uit andermans werk. Wel een paar globale overwegingen en vuistregels:

Een beroemd vermeend citaat van koningin Beatrix is De leugen regeert. Deze uitspraak zou zij gedaan hebben op een bijeenkomst ter gelegenheid van het 40-jarig bestaan van het Nederlands Genootschap van Hoofdredacteuren. Het is echter niet zeker of zij deze uitspraak daadwerkelijk gedaan heeft, omdat er een verbod heerst op het citeren van het Nederlands staatshoofd. In maart 2004 stelde de politieke partij GroenLinks dat dit verbod moet worden afgeschaft. Het gaat dan bijvoorbeeld om het citeren van de koningin tijdens gesprekken met de pers tijdens staatsbezoeken. Meereizende journalisten mogen de antwoorden niet citeren, maar wel aan de vorstin toeschrijven. De journalist is dan verantwoordelijk voor de weergave.

De opvattingen over de maatschappelijke functie van toneel zijn altijd aan sterke veranderingen onderhevig geweest. Zo is er door de eeuwen heen erg verschillend gedacht over de vraag of aan komisch toneel, naast een lachwekkende, ook een belerende functie moet worden toegeschreven. (Mak 10, Howarth 17, Knight 36)