Transisalania en varia tsunami van bekende schrijvers in. Nederlandse auteurs treden op in brazilië buitenland. File godfried bomans g wikimedia commons. Joost van den vondel wikipedia. Bekende schrijvers vlaamsche wereldreeks catawiki. Bekende schrijvers vlaamsche wereldreeks catawiki. Bekende schrijvers vlaamsche wereldreeks catawiki. De grootste schrijver van deze tijd is j m coetzee humo. Quotes van bekende mensen google zoeken citaten. Citaten zijn als sprookjes. Culture club met dimitri verhulst titus simoens jan. Ronald giphart verdiept zich in nederland leest boek. Joost zwagerman als je gescheiden bent ben mama en. L auteur suédois de romans policiers henning mankell est mort. Gesigneerd handtekeningen van bekende nederlandse.

Mooie spreuken quotes voor een gelukkig leven. Dimitri verhulst wikipedia. Beste ideeën over grappige humor op het werk. Beste afbeeldingen van johann wolfgang von goethe. Toon hermans gedichten google zoeken. Bekende nederlandse schrijvers informatie en boeken. Loesje houdt van biebboeken boeken quotes pinterest. Meer dan afbeeldingen over wereld beroemde. Favoriete citaten van tekstbureau ginneken. Bekende schrijvers over het boekenbal mijn tip héél. Boeken top populairste schrijvers van nederland. Antony kok magazine. Slechts op de beloftevolle nederlandstalige. Favoriete citaten van tekstbureau ginneken. Bekende schrijvers vlaamsche wereldreeks catawiki.

Hieronder zie je 5 manieren om een passage te verwerken: als citaat, als parafrase (met of zonder toevoeging van korte citaatjes) en als verwijzing (al dan niet gecombineerd met verwijzing naar meerdere bronnen). In de voorbeelden is gebruik gemaakt van een passage uit W. D. Howarth, (ed.) Comic drama. The European Heritage. London: Methuen, 1978.

Bij citaten van zinsdelen dient de eigen tekst zo worden geschreven dat het citaat er naadloos in opgenomen is. Wanneer dat niet helemaal lukt zonder bijvoorbeeld een werkwoord uit het citaat te verplaatsen of in een andere tijd te zetten, dan dient deze bewerking te worden gemarkeerd door het woord tussen vierkante haakjes te zetten, bijvoorbeeld: De verteller van de Max Havelaar was makelaar in koffie, en [woonde] op de Lauriergracht, No. 37.

Harry Mulisch heeft ooit verklaard dat het talent om goed te schrijven vooral zit in de bereidheid om tijd en moeite te investeren in een tekst: "Het feit dat je bereid bent zo hard op een blaadje papier te werken, maakt deel uit van je talent". (geciteerd in Burger en De Jong, 1997: 25)

De keuze voor een citaat of een parafrase hangt af van de soort tekst die je schrijft en de functie die de te citeren of te parafraseren bronpassage heeft binnen je tekst. Er bestaan geen vaste richtlijnen die bepalen hoeveel tekst je letterlijk mag of kan overnemen uit andermans werk. Wel een paar globale overwegingen en vuistregels: